www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Upgrade! Amsterdam: [TAG & TRACK] - 21 maart
nat muller on Mon, 12 Mar 2007 15:00:03 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Upgrade! Amsterdam: [TAG & TRACK] - 21 maart


 
************************************************************************ **********
UPGRADE! AMSTERDAM: [TAG & TRACK}


Wanneer: wo 21 maart 2007 || 20.30 uur
Waar: Melkweg, Theaterzaal, Lijnbaansgracht 234 A, Amsterdam
| entree gratis |

URL: www.melkweg.nl/upgrade
LIVE webcast: www.fabchannel.com
 
************************************************************************ **********


"Locatieve Media" zijn hot: van mobiele telefoons, gps tot andere satellietcommunicatie. Een wereld zonder lijkt ondenkbaar, of sterker nog: niet navigeerbaar. Ook op artistiek vlak werd er de afgelopen jaren heftig met locative media geëxperimenteerd voornamelijk in een urbane context. Als tegengewicht schenkt [tag & track] aandacht aan projecten waar de technologie an sich niet centraal staat, maar eerder hoe hun gebruik in specifieke contexten andere betekenissen en ervaringen aan het licht kan brengen: van de Fulani nomaden in Nigeria tot de de trekroutes van de Grauwe Kiekendief tussen Groningen en Mauritanië!

| Inleiding door Assia Kraan |
Assia Kraan schreef een inventariserend artikel over locatieve media voor ‘Open – cahier voor kunst en het publieke domein’, onder de titel ‘Publiek handelen middels geo-annotatie – Sociale ontmoeting door middel van locatieve mediakunst’.
http://www.assia.nl


| Nomadic Milk – Esther Polak en Michiel de Lange |
Nomadic Milk brengt zowel de migratiepatronen van Nigeriaanse Fulani nomaden als die van de melkindustrie, die hun melk afneemt, in kaart en maakt daarmee de sociale raakvlakken en mentale kaarten van beide groepen zichtbaar.
http://www.beelddiktee.nl


| Migratieroutes van de Grauwe Kiekendief – Ben Koks c.s. |
De data, komend van de 7-grams satellietrugzakjes van de Grauwe Kiekendief, onderweg tussen het Groningse platteland en de binnenlanden van Mauritanië, Senegal en Nigeria is betrekkelijk eenvoudig en bestaat uit een grillige lijn van noord naar zuid. Boeiend, en veel complexer, zijn de onverwachte overeenkomsten tussen boeren hier en daar, en de verhalen en contacten die de ornithologen uit Groningen opdoen in hun werkterrein ver van huis.
http://www.grauwekiekendief.nl


| Just van den Broeke |
Expert in geo-spatiële technologie en betrokken bij een groot aantal projecten waarbij locatieve mediatechnologie een rol speelt.
http://www.justobjects.nl


 ---------------------------------------------

 UPGRADE! AMSTERDAM is een programmareeks voor en door (media)kunstenaars, geeks, critici, activisten, mediamakers en –stakers en fungeert als laboratorium, toon- en discussieplatform voor digitale cultuur in Nederland. Uitgangspunt is de stelling: “Geen upgrade zonder downgrade.”
UPGRADE! AMSTERDAM is een initiatief van Nat Muller & Lucas Evers, wordt actief gehost door De Melkweg en ondersteund door het VSBfonds en de Mondriaan Stichting.


UPGRADE! is een opkomend internationaal netwerk van autonoom opererende initiatieven die worden verbonden door kunst, technologie en geëngageerdheid, voortgekomen uit een informeel treffen van kunstenaars en curatoren (Tim Whidden & Mark River [MTAA], Mark Napier en Upgrade! initiatiefnemers Yael Kanarek) in een cafe in East Village in New York sinds april 1999.
www.theupgrade.net


 

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).