www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] PERSBERICHT: Simuze plaatst gratis compilatie electronische
Maarten Brinkerink on Mon, 12 Mar 2007 15:25:15 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] PERSBERICHT: Simuze plaatst gratis compilatie electronische muziek op haar website


PERSBERICHT
Simuze plaatst gratis compilatie electronische muziek op haar website

Utrecht, 12 maart 2007

Op deze schitterende maandag plaatst Simuze een compilatie van electronische muziek op haar website. Met de twaalf nummers op Share This Vibe – geselecteerd uit het gevarieerde aanbod aan Creative Commons gelicenseerde muziek op het muziekplatform – hoopt Simuze de luisteraars met het juiste gevoel de lente in te sturen. Volledig in lijn met de ‘do-it-yourself’ houding van Simuze is de cd gratis te downloaden (inclusief een vouwbare hoes, ontworpen door Johan Nijhoff) op: http://www.simuze.nl

Simuze is een online muziekplatform voor muzikanten en muziekliefhebbers in Nederland. Het idee voor Simuze is ontstaan uit ontevredenheid met de wijze waarop de media en de muziekindustrie met muziek, muzikanten en muziekliefhebbers omgaan. Ondanks het feit dat er de afgelopen jaren meer kanalen op radio en televisie bij zijn gekomen is de diversiteit van het aanbod van de muziek via deze gevestigde mediakanalen verschraald geraakt. Hierdoor is het voor muzikanten steeds lastiger geworden om hun muziek gehoord te krijgen en in de publiciteit te komen.

Simuze biedt een alternatief op deze conservatieve praktijken. Het doel van Simuze is om de essentiële behoefte van muzikanten om hun muziek te verspreiden samen te laten komen met de distributiemogelijkheden van het internet. Dit doet Simuze door de huidige sociaal-maatschappelijke situatie – waarin de hedendaagse muziekliefhebber gewend is om muziek gratis op het internet te kunnen ontdekken en uitwisselen – te erkennen, omhelzen en stimuleren. Alle muziek op Simuze wordt daarom gepubliceerd onder een Creative Commons licentie, waarmee muzikanten aangeven dat de muziek die zij op de website plaatsen – onder bepaalde voorwaarden – gratis en legaal mag worden gekopieerd én verspreid.

Sinds de start van Simuze – in juli 2005 – staan er meer dan 1000 muziekstukken van bijna 300 verschillende artiesten uit zeer uiteenlopende genres online. Momenteel worden er maandelijks bijna 70.000 unieke bezoekers geteld.

Op donderdag 15 maart zal nrc ncxt vanwege haar éénjarig bestaan het What’s Next Album gratis aanbieden op haar website. Dit album bevat een selectie van vijftien Creative Commons gelicenseerde nummers uit alle delen van de wereld, waaronder het nummer “Baby When I Get You Started” van Monotones, afkomstig van Simuze. Dit album wordt in de Melkweg in Amsterdam tijdens het “What’s Next” feest gepresenteerd.

** NOOT VOOR REDACTIE NIET VOOR PUBLICATIE **
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Marten Timan / Björn Wijers / Maarten Brinkerink
06 - 38539216 / 06 – 49747870 / 06-13669527
info {AT} simuze.nl
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).