www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] PERSBERICHT: Simuze organiseert vrijdag a.s. een bandavond
Maarten Brinkerink on Tue, 27 Mar 2007 22:48:56 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] PERSBERICHT: Simuze organiseert vrijdag a.s. een bandavond in het ACU te Utrecht


PERSBERICHT
Simuze organiseert vrijdag a.s. een bandavond in het ACU te Utrecht

Utrecht, 27 maart 2007

Het is weer zover! Zeer kort dag deze keer: Vrijdag 30 maart is er weer een Simuze Avond, deze keer wederom in het ACU te Utrecht. Drie uiteenlopende bands, allen uit Utrecht en omstreken, met als afsluiting van de avond de Vitamine ACU DJ's, die o.a. Simuze tracks en dansmuziek van netlabels ten gehore zullen brengen. Vroege vogels ontvangen gratis de compilatie Share This Vibe als ‘vouw-het-zelf- pakket’.

The Odds Against speelt naar eigen zeggen "Freky Baby Rock 'n Roll", wat dat dan ook moge inhouden. De tracks op Simuze beloven in ieder geval een interessant, dansbaar, vreemd en onvoorspelbaar optreden.

Ze stonden al eerder deze maand in het ACU, maar voor wie ze gemist heeft is hier een tweede kans: The Blackboard Jungle is een kwartet dat muziek maakt in het verlengde van Fugazi, Sonic Youth, Idlewilde en Motorpsycho. Nieuw opgenomen materiaal belooft een stevig potje indie-rocken. Binnenkort te vinden op Simuze.

Lesbian Mouseclicks is een electroformatie met tal van invloeden. Ze bestaan sinds 2004, en belanden na hoogtepunten als een verzamel LP van het Duitse label Das Drehmoment en optredens met Legowelt en Polygamy Boys dan toch eindelijk weer in Nederland om deze avond eens flink los te gaan. Voetjes van de vloer!

locatie: ACU, Voorstraat 71 te Utrecht
entree: 5 euro
aanvang: 21:00

Simuze (www.simuze.nl) is een online muziekplatform voor muzikanten en muziekliefhebbers in Nederland. Het doel van Simuze is om de essentiële behoefte van muzikanten om hun muziek te verspreiden samen te laten komen met de distributiemogelijkheden van het internet. Dit doet Simuze door de huidige sociaal-maatschappelijke situatie – waarin de hedendaagse muziekliefhebber gewend is om muziek gratis op het internet te kunnen ontdekken en uitwisselen – te erkennen, omhelzen en stimuleren. Alle muziek op Simuze wordt daarom gepubliceerd onder een Creative Commons licentie, waarmee muzikanten aangeven dat de muziek die zij op de website plaatsen – onder bepaalde voorwaarden – gratis en legaal mag worden gekopieerd én verspreid.

Sinds de start van Simuze – in juli 2005 – staan er meer dan 1100 muziekstukken van bijna 300 verschillende artiesten uit zeer uiteenlopende genres online. Momenteel worden er maandelijks bijna 70.000 unieke bezoekers geteld.
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).