www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Volledig programma van Victorian Circus: vierdaagse rond ni
Bettina Lorsheijd on Wed, 28 Mar 2007 13:02:37 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Volledig programma van Victorian Circus: vierdaagse rond nieuwe media in de Brakke Grond


VICTORIAN CIRCUS III

VIERDAAGSE ROND NIEUWE MEDIA  - WO 04.04 T/M ZA 07.04.07
- HET VOLLEDIGE PROGRAMMA - www.brakkegrond.nl
OPENING: WO 04.04.07 om 17h30

Van woensdag 4 april tot en met zaterdag 7 april kunt u vanaf 15h00 gratis bij ons terecht voor een ruim aanbod van installaties, mediakunst en films, een workshop, debatten en expertmeetings. Vanaf 20h00 gooien we daar telkens nog een avondvullend programma bovenop met lezingen, presentaties, performance, dansvoorstellingen, concerten en nog meer film, voor slechts 3 EUR.
Dagelijks variërende happen waarvan u de smaak zelfs niet kan vermoeden.  


FILM: Cinema Zed - Man and Machine: dagelijks vanaf 15h00
Programma rond cyborgs, robotica, artificiële intelligentie en transhumanisme

Cinema ZED presenteert ter gelegenheid van Victorian Circus een programma rond cyborgs, robotica, artificiële intelligentie en transhumanisme. Wat is de invloed van (spits)technologie op ons dagelijks leven? Hoe is de verhouding tussen de mens enerzijds en de door hemzelf ontwikkelde machines anderzijds? Klopt het dat ook machines creatief kunnen zijn? Wat als we machines creëren die ons qua mogelijkheden en intelligentie overstijgen? En wat zegt onze fascinatie voor deze nieuwe 'meer-dan-mens' over onszelf? Cinema ZED compileert samen met ons een rijkelijk gekruide menukaart van intrigerende documentaires, originele kortefilms, bijzondere science-fictionfilms en lezingen.

DANS: Deep Blue - Some Notes are: do 05.04 & vr 06.04.07, 20h30 
Slim en amusant geluids- en dansexperiment waarin de hoofdrol is weggelegd voor ... uzelf

Een nieuwe 'dansproductie' van Deep Blue. Choreograaf Heine Avdal en geluidskunstenaar Christoph De Boeck verbazen en verwonderen zich over de weerslag van de netwerkmaatschappij op ons leven. Maar in plaats van met een saaie lezing, doen zij dat met een slim en amusant, ja zelfs ietwat buitenissig experiment waarin de hoofdrol is weggelegd voor ... uzelf.


MUZIEK: SOUND?CHECK! - ism Petrol en MuHKA_media, 22h30
Improvisatie met DJ Raphaël, DJ Grazzhoppa, Köhn en Briskey
Elke avond een improvisatieconcert waarin dj's en elektronicamuzikanten een reeks films voorzien van livemuziek. Een eclectische mix van avant-garde klassiekers, digitaal experiment, cybercult en animatiefilm. En dat alles volgens het principe van de 'blind date': de dj's en muzikanten maken pas kennis met de films op de dag van het concert. Met op 4 april DJ Raphaël, op 5 april DJ Grazzhoppa, op 6 april Köhn en op 7 april Briskey. Dagelijks
 

DEBAT: Brakke Zondag - Gaming in Real Life: za 07.04.07, 20h30 
Een zaterdagse gelegenheidseditie van onze maandelijkse Brakke Zondag debatcyclus, over en mèt gaming.
 


INSTALLATIES: Aernoudt Jacobs, Ief Spincemaille, Kurt D'Haeseleer en Philippe Warnell: dagelijks vanaf 15h00
 
Aernoudt Jacobs - Phantom Melodies
In de installatie Phantom Melodies worden veldopnames uit het Amazonewoud via roterende luidsprekers als een ruimtelijk, bijna tastbaar gegeven ge(re)construeerd in de ruimte. De klemtoon ligt niet op de gedeelde ervaring (zoals in een concertzaal) maar op de individuele perceptie, doordat de klankassociaties op geen enkel punt in de exporuimte dezelfde zijn. 

Ief Spincemaille - Bauraum#3
Drie video projecties: het hoofd van een vrouw, een mistig nachtelijk landschap en een man. Het sneeuwt. Overal. Bij iedereen. Het hoofd van de vrouw wordt door twee handen gedragen. (De man kijkt met zijn armen voor zich uit gestrekt naar wat hij lijkt vast te houden).  Er beweegt iets in het nachtelijke landschap. Maar niets is echt. Er is geen sneeuw, geen maan en geen nacht.
Er zijn enkel drie 'videomachines', die live deze drie beelden produceren. Geen nachtelijk landschap. maar lapjes stof, tape (veel tape), een motor van een oude dampkap, gezandstraald glas, een blauwe en een rode lamp, een motor van een ruitenwisser (Ford Scoprio 1987), een PVC rioolbuis, loodgietershaar, hout en nog een ventilator... En dat alles wordt met mini camera's geregistreerd. Enkel de man en vrouw waren echt. Maar zij zijn al lang verdwenen. Een productie van IGOR

Kurt D'Haeseleer - Scripted Emotions
Scripted Emotions is een pseudo-romantisch drama voor twee virtuele verrekijkers. In een interactieve panoramische installatie verliest een liefdesrelatie zijn twee protagonisten en de toeschouwer zijn illusies. SCRIPTED EMOTIONS refereert naar de gecontroleerde emotionele uitbarstingen die acteurs moeten beheersen wanneer ze acteren. Het zijn voorgeschreven emoties: een plotse huilbui, schaterlachen op bevel, een 'spontane' woede. In de installatie zijn het niet alleen de personages die last krijgen van voorgeschreven gedrag, maar ook het landschap achter hen, dat de echte hoofdrolspeler blijkt te zijn. Twee toeristische verrekijkers genereren een trompe l' oeil, een visuele vertaling van een wereld lijdend aan een verhoogde hartslag en dooraderd met glasvezelkabels en satellietverbindingen. 

Philippe Warnell - O-Unseen Footage
Voor de ontwikkeling van project O-Unseen Footage koppelt Warnell het idee van het innerlijke oog aan zijn eigen ideeën rond waarneming en het principe van de cinema.
In Warnells performance zie je een miniatuurfilmprojectie op zijn oog, die op haar beurt gefilmd wordt en geprojecteerd op een groter scherm.
 
Bram Goots en Dr. Maya Van Leemput - The Human Scale
The Human Scale is een montage van uittreksels uit interviews die gevoerd werden in het kader van een langlopend onderzoeksproject over toekomstvisies met de werktitel Agence Future (AF). Voor deze toekomstgesprekken trokken fotograaf Bram Goots en Dr. Maya Van Leemput tussen juni 2000 en oktober 2003 dertig maanden lang met ligfietsen en de nodige technologie de wereld rond. Ze hielden in 30 landen verspreid over vijf continenten haast 400 interviews over toekomstverwachtingen. Hun gesprekspartners vormden een gevarieerde groep waarin zowel experten als gewone mensen uit verschillende lagen van de bevolking terug te vinden zijn. In "The Human Scale" wordt in vijf loops voorgesteld hoe deze zeer uiteenlopende mensen over de toekomst van de mens vertellen: futures, bodies, ambitions, technologies en populations.

WORKSHOP: Swummoq & Code 31: dagelijks om 15h00
Electronic Art in the Making

Tijdens de workshop worden de deelnemers - en later de bezoekers - blootgesteld aan een trits haast simplistische processen. Door een voortdurende herhaling brengen deze echter een bijna verontrustende magie teweeg. De kunstenaars hanteren uiteenlopende benaderingen van chaos en ritme, die uitdrukking vinden in eenvoudige, onafhankelijk van elkaar opererende units. Het resultaat is als een 'snapshot' van een wild woekerende tuin.


EXPERT MEETING: Food For Thought: wo 04 en do 05.04.07
Expertontmoetingen over internetkritiek en over creatieve industrie

Op woensdag 4 april brengen de Brakke Grond en het Digitaal Platform IAK/IBK (Gent) vertegenwoordigers van de creatieve industrie, het beleid en het artistieke veld uit Nederland en Vlaanderen samen rond nieuwe ontwikkelingen in e-cultuur. Deze expertmeeting is besloten en reeds vol
Het Domein voor Kunstkritiek gaat een dagje later dan weer met de Brakke Grond in zee voor een expertmeeting rond de vraag of er ergens centen te vinden zijn voor e-cultuurkritiek. Kunnen/moeten de kunstkritische internetsites uit Vlaanderen en Nederland een gooi doen naar financiële levensvatbaarheid, of blijven zij en hun scribenten gedoemd tot nobel vrijwilligerswerk. En komen die middelen best uit commerciële en private bron, of moet 'Vadertje Staat' kwaliteit en verscheidenheid waarborgen. Reserveren hiervoor kan via communicatie {AT} brakkegrond.nl
 

Toegang: Gratis tot 20h00
Kaartjes: EUR 3,- voor avondprogramma vanaf 20h00
Reserveren: (020) 626 68 66 | www.indenes.nl
www.brakkegrond.nl______________________________________
Bettina Lorsheijd
communicatie
Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Nes 45 - 1012 KD Amsterdam
T +31 (0)20 622 90 14 - W www.brakkegrond.nl <file://www.brakkegrond.nl/>  


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).