www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] vrijdag 30 maart INFOWARROOM
stefanie on Wed, 28 Mar 2007 13:16:28 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] vrijdag 30 maart INFOWARROOM


Week van de Populaire Cultuur

INFOWARROOM

Vrijdag 30 maart
Aanvang | 20.30 uur
Entree | gratis
Voertaal | Nederlands + Engels

In de taal van de populaire cultuur valt alles samen: woord, beeld en geluid raken verbonden door passieve en actieve intertekstualiteit, hybriditeit, directheid, hyperlinking, gelijktijdigheid. Populaire cultuur is altijd en overal, omdat het een consumptiecultuur is. En een cultuur die geconsumeerd wil worden dringt zich op, brutaal en opzwepend, maar slim genoeg om tegelijk banaal te zijn en onopvallend. Je bent wat je eet, dus je eet wat je bent.

De tweede INFOWARROOM van de Week van de Populaire Cultuur werpt zich op de pop principes van gelijktijdigheid en intertekstualiteit en verkent zowel in vorm als inhoud de grenzen van de populaire cultuur. Middels gesproken woord samplen de sprekers Amerikaanse pop, verkennen zij virtuele steden en buigen zich over muziek voor de massa. Zij worden begeleid, ondersteund en verstoord door de Amsterdamse nu-jazz formatie Grand Wazoo, die de gehele INFOWARROOM van een live soundtrack voorziet.

Met bijdragen van:

Leon Verdonschot | popjournalist, interviewer, radio DJ, televisiemaker | oa Nieuwe Revu en Groene Amsterdammer | auteur van "Hart tegen Hart. Rock 'n Roll ontmoetingen" (Thomas Rap, 2005)

Jaap Kooijman | Media & Cultuur, Universiteit van Amsterdam | auteur van een studie naar Amerikaanse invloeden op de Nederlandse populaire cultuur (te verschijnen in november 2007, Amsterdam University Press)

Marc Schuilenburg | rechtsfilosoof, urbanist | co-auteur van "Mediapolis. Populaire cultuur en de stad" (010 Publishers, 2006)

Auke Kok | journalist, non-fictieschrijver | auteur van oa "1974. Wij waren de beste" (Thomas Rap, 2004) en "Dit was Veronica. Geschiedenis van een Piraat" (De Bezige Bij, 2007)

Ivaylo Ditchev | hoogleraar Culturele Antropologie, Universiteit van Sofia | essayist, romanschrijver

En: wat was de Frankfurter Schule ook alweer? Waar is John Fiske? Wat heeft de barok met populaire cultuur te maken?

Zo wordt de INFOWARROOM een populaire cultuuruiting op zich, een mengelmoes extravaganza van presentatie, entertainment, analyse en kritiek. Een dwarlaesie op onze huidige cultuur, in woord, in beeld én in muziek. Niet één voor één, maar allemaal tegelijk ? opdat alles hier en nu is, en momenteel en onontkoombaar.

+ plus na afloop:
Ter afsluiting van de Week van de Populaire Cultuur zal DJ Mark Poysden in de foyer van De Balie de populaire cultuur uitdraaien en afblazen. Vanaf 22.30 uur dansen en drinken ? of zoals Lord Byron zei "it may be bawdy, but is it not life?"
__________________________________________________

Grand Wazoo
[statement] Grand Wazoo Jazzes. Jams. Funks. Screams. Whispers. Listens. Laidback. Straight up. Is raw. Sweet. Experimental. Traditional. Likes seven beats in one bar. Is not afraid of quadruple time. Likes analogue. Likes digital. Is nu-jazz. Electronic downtempo funk. Post jazzrock. Is? itself.

Grand Wazoo zijn Sven Hamerpagt, Martijn van der Riet, Franke van der Molen, Milan Mes, Anne-Jan Reijn en Felix Schlarmann.
www.grandwazoo.nl
__________________________________________________

Aanvang | 20.30 uur
Entree | gratis
Voertaal | Nederlands + Engels
Ook live te volgen via internet: www.debalie.nl/live

De INFOWARROOM is een programmaserie voor mediakritiek en analyse van de dominante beeldcultuur. In vier Europese landen (Nederland, Bulgarije, België en Engeland) onderzoekt en ontleedt de INFOWARROOM de culturele en sociale betekenissen die in en door de mondiale massamedia ontstaan.
De INFOWARROOM wordt mogelijk gemaakt door Culture 2000 (het cultuurprogramma van de Europese Commissie), het HGIS-Cultuurprogramma van de Ministeries van Buitenlandse Zaken en OC&W en de European Cultural Foundation.

Hyperlinking De Balie & Bitterzoet: 
Op vertoon van uw Balie kaartje voor een programma tijdens de Week van de Populaire Cultuur kunt u in diezelfde week gratis naar het hart van de Amsterdamse populaire cultuur: club Bitterzoet (Spuistraat 2 | www.bitterzoet.com).
 
 
---------------------------------
TV dinner still cooling?
Check out "Tonight's Picks" on Yahoo! TV.
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).