www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] 23 mei Sentient Creatures in het Theatrum Anatomicum
Michelle 't Hart on Thu, 17 May 2007 10:08:21 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] 23 mei Sentient Creatures in het Theatrum Anatomicum


Kom op woensdag 23 mei aanstaande naar het Theatrum Anatomicum in de Waag aan de Nieuwmarkt en maak kennis met allerlei kietelende robots.

Tijdens de lezingenserie Sentient Creatures gaan internationale sprekers in op de nieuwe ontwikkelingen in de kunst en technologie, internet en robotica. Tijdens de tweede bijeenkomst worden een aantal robots gedemonstreerd door het Nederlandse robot-kunst duo NotNot (Erwin Driessens en Maria Verstappen).

Het Nederlandse robot-kunst duo Driessens en Verstappen hebben diverse typen complexe robot-beelden en –installaties gemaakt die een relatie aangaan met de kijker. In de Tickle salon ligt de bezoekers op een bed terwijl een robot het lichaam scant en dan contactpunten aan het lichaam toekent waarna het lichaam geprikkeld wordt door de machine. Het lichaam komt in contact met de machine die subtiele aandacht geeft en tegelijkertijd worden er concepten van meta-creativiteit, biologie en kunstmatige intelligentie betrekt dit duo de mens in de experimenten op het gebied van kunst en wetenschap.

Door gebruik van de geavanceerde telepresence-technologie, zijn enkele sprekers die zich elders bevinden aanwezig door middel van projectie op een speciaal ontworpen videoconferentie-stoel, de Telepresence Chair. Deze manier van communiceren is een van de innovatieve webtoepassingen waardoor communiceren via internet, de menselijke aanwezigheid bijna tastbaar wordt. Deze avond wordt georganiseerd door Waag Society en Graham Smith.

Ook het internetpubliek kan de lezingen volgen via de live stream op www.killertv.nl, actief meedoen via de chat en aanvullend materiaal opsturen.

Datum volgende lezingen
6 Juni Dr. Jos de Mul
20 Juni Jim Ruxton

Locatie: Theatrum Anatomicum, Nieuwmarkt 4, Amsterdam.
Toegang: Gratis
Aanvang: 19.45 uur
Reserveren {AT} waag.org
Voor meer informatie
www.waag.org en www.killertv.nl

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).