www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] O&O filmprogramma in De Balie op 1, 2 en 3 juni
Geert Lovink on Tue, 22 May 2007 20:56:57 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] O&O filmprogramma in De Balie op 1, 2 en 3 juni


Op 1, 2, en 3 juni presenteert de categorie Onderzoek & Ontwikkeling van het Nederlands Fonds voor de Film in samenwerking met De Balie ‘Celluloid/Digitaal - 10 jaar O&O’. 

Vertoond wordt  het jaaroverzicht 2006-2007 van projecten die mede met ondersteuning vanuit O&O tot stand zijn komen. Daarnaast wordt teruggekeken op het afgelopen decennium.

Hiertoe is met behulp van (oud-) O&O-adviseurs een programma met films uit de afgelopen 10 jaar samengesteld. Ook heeft de afdeling in samenwerking met De Filmbank een DVD met een selectie uit de afgelopen 10 jaar samengesteld. Daarnaast zijn er installaties te zien die O&O ondersteunde en kan er in de mediatheek werk bekeken worden.

Op zaterdagmiddag 2 juni vindt er een debat plaats waarin wordt teruggeblikt maar ook wordt vooruitgekeken naar de ontwikkelingen binnen de grensverleggende film en de nieuwe media.

Het uitgebreide programma treft u aan op www.filmfonds.nl en www.balie.nl.

Van harte nodigen we u uit om de feestelijke opening van dit programma bij te wonen. Deze vindt plaats op vrijdagavond 1 juni om 20.00 uur in de Grote Zaal van De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10 te Amsterdam.

Het programma omvat de opening van het installatieprogramma, de presentatie van de DVD en een kort filmprogramma met daarin:

Passage, regie Paul van den Wildenberg. Dit betreft een voorpremière uit het jaaroverzicht O&O 2006-2007 dat op 2 en 3 juni te zien is.

Over het met geweren in de lucht vuren, regie Sander Blom. Deze film maakt deel uit van het 10 jaar O&O programma, waarvoor (oud-) adviseurs een bijzonder O&Oproject selecteerden.

Aansluitend is er een performance door Telco Systems. Met door computertechnologie gegenereerde, abstracte beelden, creëren ze een virtuele wereld, gekenmerkt door een heldere, sobere esthetiek. Hierna zullen vj Eddi Bal en dj’s Toon & Martijn (Excessive Machine) de avond van beeld en geluid voorzien.

Wij hopen u te mogen verwelkomen. Om enig zicht op de toeloop van mensen te krijgen willen we u vragen uw komst aan te kondigen per e-mail: p.ten.brinke {AT} filmfonds.nl . Graag voor 29 mei.

Met vriendelijke groet,

Mart Dominicus en Petra ten Brinke,
Afdeling Onderzoek & Ontwikkeling, Nederlands Fonds voor de Film.


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).