www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Sopawan Boonnimitra in conversation with Sarat Maharaj (bak
asca-fgw on Wed, 23 May 2007 09:57:29 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Sopawan Boonnimitra in conversation with Sarat Maharaj (bak-utrecht) (Modified by Geert Lovink)


Lezing
Research-in-Residence Presentation by Sopawan Boonnimitra in Conversation with Sarat Maharaj
29.05.2007, 20.00 hrs


Op dinsdag 29 mei 2007 om 20.00 uur presenteert Sopawan Boonnimitra, kunstenaar en gast van het Research-in-Residence programma (RIR), haar huidige onderzoek en werk over de constructie van de identiteit van de immigrant in Nederland. Na de presentatie zal de kunsttheoreticus en kunsthistoricus Sarat Maharaj een gesprek aangaan met de kunstenaar en het publiek.

Sopawan Boonnimitra, gast van het RIR sinds begin april, heeft tijdens haar verblijf haar voortdurende onderzoek naar de sociale betekenis van hedendaagse migratie en de veranderende betekenis van de term ‘thuis’ binnen de Nederlandse context voortgezet. Voortbouwend op haar onderzoeksproject Leave to Remain, waarin wordt onderzocht hoe de duidelijke begrenzingen van het begrip ‘thuis’ door zowel de hedendaagse staat van mobiliteit en migratie als de fysieke aanwezigheid van de ‘ander’ zijn ontmanteld, verkent Boonnimitra de specifieke psychologische en sociale omstandigheden van immigranten en vluchtelingen in Nederland. In deze presentatie introduceert de kunstenaar haar onderzoek en reflecteert ze op de huidige ontwikkelingsfase ervan. Daarnaast zal ze een aantal fragmenten tonen van onbewerkte videodocumenten en eerdere videowerken en zal ze haar plannen voor de verdere ontwikkeling van het project bespreken. Dit project zal uiteindelijk vorm krijgen in een complexe installatie van video, fotografie en tekst.

Sopawan Boonnimitra promoveerde recentelijk in ‘Artistic Research’ aan Goldsmith College in Londen, Malmö Art Academy in Malmö en Lund University in Lund. Haar proefschrift is getiteld: “Lak-ka-pid-lak-ka-perd: Contemporary Urban Conditions with Special Reference to Thai Homosexuality”. Boonnimitra geeft regelmatig lezingen aan Chulalongkorn University, Bangkok. Voor meer informatie over haar vorige onderzoeks- en kunstprojecten, zie www.leavetoremain.com. Boonnimitra woont en werkt in Bangkok.

Sarat Maharaj is een vooraanstaand kunsttheoreticus en kunsthistoricus wiens onderzoek kwesties omvat als culturele overdracht en globalisering. Als hoogleraar aan Goldsmiths College in Londen, Malmö Art Academy in Malmö en Lund University in Lund is Maharaj kritisch betrokken geweest bij de ontwikkeling van Boonnimitra’s proefschrift. Hij zal de presentatie bijwonen om kritische feedback te geven op Boonnimitra’s huidige onderzoek. Maharaj verblijft momenteel in London.

Het Research-in-Residence programma (RIR) geeft internationale kunstenaars, onderzoekers, schrijvers, curatoren en critici de mogelijkheid om een periode in de stad Utrecht te wonen en te werken met als uitgangspunt hun artistiek of theoretisch werk te ontwikkelen. ‘Residencies’ verschillen in lengte naar gelang de wensen van de deelnemer evenals de afspraken met en verplichtingen jegens de betrokken organisaties. De Utrechtse organisaties BAK, basis voor actuele kunst en Stichting SWK Kunsthuisvesting Utrecht zijn verantwoordelijk voor het RIR-programma.

Taal: Engels. Reserveren gewenst, t: +31 (0)30 2316125, e: info {AT} bak-utrecht.nl.

Voor de meest actuele informatie kunt u contact opnemen met Ralph Kits, t: +31 (0)30 2316125 of e: pr {AT} bak-utrecht.nl of zie www.bak-utrecht.nl.

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).