www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Persbericht VERSCH festival za. 2 juni
Arjen on Fri, 25 May 2007 17:51:34 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Persbericht VERSCH festival za. 2 juni


- Persbericht-  Amsterdam, 24 mei 2007

VERSCH, a showcase of innovating media art and electronic music

De smaakmakers van morgen treden weer aan op het tweemaandelijkse, kleinschalige VERSCH festival op zaterdag 2 juni in de Sugar Factory. De organisatie kijkt terug op een ongekende succesvolle, eerste jaargang waarin vele jonge talenten hun innovatieve kunsten vertoonden. Het onvermijdelijke besluit is dan ook genomen: het festival krijgt een waardig vervolg in het seizoen 2007/ 2008.
De vijfde editie staat volop in het teken van cross-over. RickRobiN debuteert met zijn verse Multiple-screen AV performance, waarin architectonische en choreografische beelden worden ondersteund door minimal en electro sounds. Een back-to-back VJ-set van Dirty Brown Visuals en RickRobiN volgt onder het genot van een zinderende live-set van de jonge, veelbelovende producer Thomas Laurén.


Dirty Brown Visuals hanteert een directe grafische film/animatie stijl die hem in staat stelt zijn boodschap direct en ongezouten te communiceren. Een landschap van twee- en driedimensionaal video-collagewerk van het alledaagse leven. Dirty mixt zelfgemaakte animaties en filmbeelden en "gelikte club visuals" af in een niet aflatende stroom beelden die het publiek imponeert.

Het publiek kan zich laten “opsluiten” in de video-installatie Peer Pressure. Peer Pressure ervaart en verbeeldt de beknellende ervaring om massaal bekeken te worden in publieke ruimtes. Het bestaat uit een gestyleerde figuur die de argeloze toeschouwer in zijn greep houdt met luchtkussens. Aan de buitenkant is in het hoofd van de figuur het gezicht van de bezoeker te zien. De reacties van de toeschouwers worden in random volgorde afgespeeld in een oneindige video-collage, wanneer er niemand in de pop staat.

Thomas Laurén timmert hard aan de weg met een eigenzinnige stijl in de geest van onder anderen James Holden en Tiefschwarz. Deze 23 jarige HKU student heeft tot nu toe slechts enkele optredens verzorgd in zijn korte carrière. Maar onervaren komt hij echter niet over: met diepe meeslepende minimal en house weet hij het publiek mee te nemen op reis.

Naast een live optreden van Thomas Laurén, deze avond nog twee opwindende Dj-sets van Dj’s Valentin en Minz. DJ Valentin stopt Electro, techno, minimal, deephouse, techhouse, acid allemaal in de mix. Er kan zelfs wat baile funk om de hoek komen kijken. Deep and Dirty, zoals ze dat in Engeland zo passend weten te omschrijven. Dj Valentin is naast zijn draaiwerk ook bezig met het organiseren van Stadtkind in Nijmegen, een avond vol electronische muziek in de breedste zin des woords.

Als Dj gaat Minz vaak diep, net zoals in zijn producties. Zijn eerste 12” is net verschenen op Perspective (het label van Ripperton). Hij vergeet daarbij echter nooit dat het om de mensen op de dansvloer gaat. Met een combinatie van acid, deephouse, techno, minimal, en wat verder toepasselijk is, creëert hij vloeiende en stuwende sets. Altijd in voor verrassingen, draait minz zowel nieuwe, versche platen als obscure oudjes die iedereen vergeten is. Dus verwacht vooral
dansbare en bijzondere muziek.


Einde persbericht

VERSCH
Datum: zaterdag 2 juni
Locatie: Sugar Factory, Lijnbaansgracht 238
Tijd: 22.00h. – 05.00h.

Entree:10,-- Euro
http://www.versch.org of http://www.sugarfactory.nl

VERSCH is een productie van Beyond Expression -the movement of sounds and visuals -
Het audiovisuele programma komt mede tot stand door de samenwerking met en de ondersteuning van BeamSystems.


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).