www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Persbericht: XS4ALL organiseert videosampling wedstrijd
Niels Huijbregts on Mon, 27 Aug 2007 13:59:45 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Persbericht: XS4ALL organiseert videosampling wedstrijd


XS4ALL viert de creativiteit op PICNIC'07
Videosampling wedstrijd onder leiding van Eboman


Internetprovider XS4ALL viert de creativiteit uitbundig tijdens crossmedia conferentie PICNIC'07 op het Westergasterrein in Amsterdam. Op 27 september organiseert XS4ALL samen met Creative Commons Nederland een discussiesalon over auteursrecht in de hedendaagse remixcultuur. Direct aansluitend vindt een feest plaats met een internationaal gezelschap remixende artiesten. Ook heeft XS4ALL een website met een videosampling wedstrijd gelanceerd.


Door de ontwikkelingen op internet staan artiesten en fans steeds dichter bij elkaar. Web 2.0 maakt het steeds eenvoudiger, deel te nemen aan creatieve processen. Niels Huijbregts van XS4ALL: "Kunst en cultuur zijn in een stroomversnelling terechtgekomen. Wereldwijd inspireren mensen elkaar. Ze zien elkaars werk, voegen zelf iets toe en maken zo iets nieuws."

Vandaag is op www.vivalacreacion.nl een videosampling wedstrijd gelanceerd. Iedereen kan aan het project deelnemen door beeld en geluid te uploaden en te remixen. Jeroen Hofs – bekende videosampler Eboman - mixt mee en helpt deelnemers. Op 27 september wordt een prijs uitgereikt aan de mooiste creatie.

De videosampling wedstrijd maakt gebruik van web 2.0 sites JumpCut, YouTube en CCMixter. Deelnemers die materiaal uploaden, stemmen ermee in dat dat materiaal door anderen wordt gebruikt. Niels Huijbregts: "Dat is precies waar dit project over gaat: co-creatie, samen creëren. Je laten inspireren door het werk van anderen, eigen materiaal toevoegen en remixen. En het dan weer loslaten, zodat anderen geïnspireerd raken en meedoen".

Op de discussiesalon op PICNIC wordt onder leiding van 3FM DJ Andrew Makkinga gediscussieerd over de rol van het auteursrecht in deze nieuwe situatie. Tijdens de salon zal ook de prijs worden uitgereikt voor de beste videomix. Aansluitend vindt feest plaats, geproduceerd door Joost van Bellen (Meubelstukken).Hartelijke groet,
--
Niels Huijbregts
XS4ALL Public Affairs
Telefoon: 020 - 398 7581 | 06 - 1502 8054

Check onze Opinieblog: www.xs4all.nl/opinie


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).