www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] ATOM performance op STRP Festival
Bente Bollmann_STRP on Tue, 16 Oct 2007 20:34:16 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] ATOM performance op STRP Festival


Beste lezer,

 

Van 22 - 25 november vindt in het Klokgebouw in Eindhoven de tweede editie van het art & technology festival STRP plaats. STRP is één van de grootste art & technology festivals in Europa en heeft een vier dagen durend multidisciplinair programma met meer dan 120 kunstwerken, performances en artiesten.

 

Tot aan het festival stuur ik u eens per week een mail over een bijzonder onderdeel uit ons programma. Natuurlijk inclusief YouTube-filmpjes en beeldmateriaal. Op die manier hoop ik op een visuele manier duidelijk te maken wat op STRP te verwachten is. Het zou fijn zijn wanneer u hier wat aandacht aan kunt schenken.

 

Deze week ATOM: een indrukwekkende maar tevens poëtische performance van Christopher Bauder en Robert Henke (aka Monolake). Zie het YouTube filmpje en oordeel zelf.

 

Vriendelijke groet,

Bente Bollmann

 

STRP Festival
P.O. Box 272 / 5600 AG  Eindhoven / The Netherlands
Tel: +31 (0)40 2367228 / Fax: +31 (0)40 2377676 / GSM: +31 6 241 201 02

http://www.strp.nl <http://www.strp.nl> 

 

The next edition of STRP will take place between the 22nd and 25th of November 2007 in the former industrial area, Strijp S, in Eindhoven, the Netherlands.

 

 

-----

ATOM: dynamisch kunstwerk van beweging, geluid en licht.

 

Als atomen zweven 64 ballonnen in het niets, keurig geordend in een matrix van acht bij acht. Dan raakt de ruimte gevuld met een diep sonoor geluid, terwijl de ballonnen oplichten en als het ware een subtiel ballet uitvoeren op de ritmische klanken van de elektronische muziek. Beweging, geluid en licht vormen samen een dynamisch en grootst kunstwerk. Alsof we voortdurend verspringende atomen zien binnen een complexe molecuul.

 

De Duitser Christopher Bauder ontwierp de installatie ATOM, terwijl Robert Henke -eveneens uit Duitsland en beter bekend als Monolake- een muziekcompositie bij dit werk maakte. Samen levert dat een fascinerende performance op van meer dan een half uur. ATOM beleefde afgelopen september een zeer succesvolle première tijdens Tesla in Berlijn, het jaarlijkse festival annex laboratorium voor media-kunst, en krijgt zijn tweede uitvoering op het STRP Festival in Eindhoven van 22 tot en met 25 november.

 

Zie een filmpje op: http://www.youtube.com/watch?v=z-Qi2n1MSo8

de fotoreportage op: http://www.flickr.com/photos/whitevoid <http://www.flickr.com/photos/whitevoid/1462618597/> 

of kijk op: http://www.monolake.de/installations/gallery-atom.html

 

De ATOM performance vindt op zaterdag 24 november om 17.15u plaats op het STRP Festival. De rest van het festival is het werk als installatie te bewonderen.

Zie voor meer informatie www.strp.nl <http://www.strp.nl/> 

 

Informatie over de makers

Christopher Bauder (1973, Stuttgart) studeerde in 2003 af aan de Kunstuniversiteit in Berlijn in visuele communicatie en experimentele mediakunst. In 2005 was hij een van de oprichters van WHITEvoid, een bedrijf in Berlijn dat zich richt op interactieve kunst & ontwerp.

Rober Henke (1969, München) studeerde sound engineering en computer science. Hij woont en werkt sinds 1990 in Berlijn. Al meer dan tien jaar maakt hij in de wereld van de elektronische muziek internationaal naam als Monolake. In 1999 startte hij het label Imbalance Computer Music en de firma Ableton. Sinds enkele jaren richt hij zich ook op geluidsinstallaties en performances zoals ATOM. 

 

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).