www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Persbericht: Kristallen Film voor GOUD
Annick Smit on Sun, 21 Oct 2007 16:26:31 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Persbericht: Kristallen Film voor GOUD


Persbericht Nederlands Film Festival, A-Film Distribution

Utrecht, 17 oktober 2007

Kristallen Film voor Goud

De documentaire Goud van Niek Koppen heeft binnen twee weken na de release 10.000 bioscoopbezoekers getrokken en wordt bekroond met de Kristallen Film. 

Goud ging eerder succesvol in première op het Nederlands Film Festival in aanwezigheid van het voltallige Nederlandse dameshockey team van 2006. Sindsdien heeft de film in het gehele land volle theaters getrokken.

De prijs zal donderdagavond 18 oktober uitgereikt worden door Hans van Rijsbergen van het Nederlands Film Festival aan regisseur Niek Koppen en Minke Booij, aanvoerster van het team, in de Verkadefabriek in ?s?Hertogenbosch.

In oktober 2006 veroverde het Nederlandse dameshockeyteam na zestien jaar eindelijk weer de wereldtitel. Goud volgt de speelsters en hun coach tijdens de intensieve voorbereiding. Een unieke inkijk in een sportploeg onder hoogspanning.

Het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film introduceerden de Kristallen Film in april 2005 in aanvulling op de sinds 2001 bestaande prijscategorieën Gouden Film en Platina Film. Vorig jaar werd voor het eerst een Diamanten Film uitgereikt. De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden toegekend wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Gouden, Platina en Diamanten Film kunnen worden toegekend aan speelfilms en aan documentaires. De Kristallen Film wordt exclusief toegekend aan documentaires.

Goud is geproduceerd door Selfmade Films in coproductie met de NPS.  De film kwam tot stand met financiële steun van het Nederlands Fonds voor de Film en het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties. Regisseur en Gouden Kalf-winnaar Niek Koppen was eerder verantwoordelijk voor documentaires als De slag in de Javazee, The Hunt en De keuken van Kok. Goud is momenteel in 15 zalen te zien. 

Zie ook www.gouddefilm.nl 

Einde persbericht

Voor meer informatie:
Nederlands Film Festival	
Annick Smit, hoofd publiciteit			
T 030-2303800					 
F 030-2303801					
E publiciteit {AT} filmfestival.nl			
W www.filmfestival.nl				

A-Film Distribution
Joris van Hees
T 020-3445163
E joris {AT} a-film.nl

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).