www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Waag Society en het Drents Archief vallen met Operatie Sigi
Michelle 't Hart on Tue, 23 Oct 2007 12:26:35 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Waag Society en het Drents Archief vallen met Operatie Sigismund in de prijzen.


Waag Society en het Drents Archief vallen met Operatie Sigismund in de prijzen bij de Erasmus EuroMedia Awards 2007 te Wenen.

Er waren in totaal 250 inzendingen uit verschillende Europese landen voor diverse categorieën. Waag Society en het Drents Archief mochten de Erasmus EuroMedia Medal 2007 in ontvangst nemen. Deze prijs wordt toegekend aan programma’s, producten en producties die betrekking hebben op alle soorten media en mediale vormen die kritisch bijdragen aan het Europese discours rondom perspectieven, doelen, problemen, voorwaarden en uitdagingen van media in onze hedendaagse samenleving.
*
Nederlandse inzendingen*
De inzendingen vanuit Nederland waren: Het Anne Frank huis met Free2choose, Nicam met Kijkwijzer, Podium met Oorlogsrust & Vredesgeweld en Made in Europe en Kunstgebouw met Monstermedia en de Mediafabriek. Het Anne Frank huis mocht met het project Free2Choose de Erasmus Euromedia Special Award in ontvangst nemen.


*Operatie Sigismund*
Operatie Sigismund is een innovatief project voor erfgoededucatie dat leerlingen van groepen 7 en 8 van het basisonderwijs laat kennismaken met de kerntaken van een archief: behoud en beheer. Bronnen uit het archief van Sigismund van Heiden Reinestein, die in de geschiedenis van Drenthe een opvallende rol heeft gespeeld, vormen de basis van deze digitale leeromgeving. Ze geven leerlingen een kijkje in het leven in Drenthe in de achttiende eeuw en aan het stadhouderlijk Hof in Den Haag.
Operatie Sigismund is een samenwerkingsverband van het Drents Archief in Assen en Waag Society te Amsterdam en is financieel mogelijk gemaakt
door de Mondriaan Stichting, provincie Drenthe, VSB-fonds, Prins Bernard Cultuurfonds, NOT Fonds, Stichting Telematica Drenthe.
*
Erasmus EduMedia Award*
De Erasmus EuroMedia Awards is opgericht door de European Society for Education and Communication (ESEC). Deze organisatie zet zich in voor de bewustwording van de Europese cultuur en educatie. ESEC wil verschillende diverse culturen, tradities en waarden die Europa rijk is, samenbrengen.


http://www.esec-online.net/
http://waag.org/news

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).