www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Digitale Pioniers zoekt internetprojecten voor 14e ronde: G
Corline van Es on Tue, 23 Oct 2007 12:27:19 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Digitale Pioniers zoekt internetprojecten voor 14e ronde: Gebruik je Talent!


Beste mensen,

Ik mail u met een bericht over Digitale Pioniers. Digitale Pioniers is een regeling die internetprojecten ondersteunt die iets bijdragen aan de maatschappij. Sinds 2002 hebben we een breed scala aan projecten ondersteunt, en we zijn nog altijd op zoek naar spannende en nodige internetinitiatieven! Momenteel is het mogelijk om voor de 14e ronde een aanvraag in te dienen! Het thema voor de 14e ronde is: Gebruik je talent. Hieronder wat meer informatie over de regeling en het thema.

Digitale Pioniers
Digitale Pioniers is bedoeld voor internetprojecten die iets toevoegen aan het bestaande aanbod in het publiek domein, voor projecten die met een maatschappelijke doelstelling en die bijdragen aan meningsvorming en participatie.

Gebruik je talent
Tot 30 november 2007 kunnen projecten een aanvraag indienen voor de 14e ronde. Voor deze ronde zoekt Digitale Pioniers maatschappelijke internetprojecten die talent weten te mobiliseren. De term âtalentâ wordt al lang niet meer met âjong en snelâ geassocieerd. Talent is overal en in alle lagen van de samenleving te vinden. Onder het thema âGebruik je talentâ zoeken we projecten die met behulp van internet kansen weten te creÃren voor verborgen of onbenut talent, de krachten weten te bundelen van verschillende talenten om daarmee bijvoorbeeld maatschappelijke problemen op te lossen of projecten die behoefte hebben aan talent om het tot een succes te maken!

Ook is het weer mogelijk om in te dienen onder de vaste categorieÃn internationaal of mobiliteit.

Internationaal
Onder deze categorie is het mogelijk een projectvoorstel in te dienen dat ten doel heeft een van origine buitenlands initiatief, dat voldoet aan de criteria van de Digitale Pioniers regeling, in Nederland te introduceren. Met de keuze voor dit thema willen we het succes van internet initiatieven die sociale innovatie bewerkstelligen vergroten.
 
Mobiliteit
Mensen zijn mobiele communicatieknooppunten geworden. Enkele jaren terug ging het om het altijd bereikbaar zijn, tegenwoordig betekent het dat je daarnaast kan participeren en bijvoorbeeld informatie kan uitwisselen via YouTube of Bliin. Toch gaat het gebruik vaak niet verder dan het ontvangen van het laatste nieuws, file-informatie de uitgaanskalender of het versturen van een foto of mailtje. De mogelijkheden zijn oneindig en worden nog te weinig ingezet in het maatschappelijke veld. Wij zijn op zoek naar projecten die op een verrassende en innovatieve wijze lieten zien wat er allemaal mogelijk is met Mobiliteit binnen het publieke domein op internet.

Bent u initiatiefnemer van een maatschappelijk internetproject of kent u iemand die met zo'n project bezig is?
 Lees dan onderstaande tekst goed door of ga naar www.digitalepioniers.nl/Aanvraag voor meer informatie. We stellen het ook erg op prijs als u dit bericht doorstuurt aan belangstellenden! U kunt ook altijd contact opnemen met Digitale Pioniers via ce {AT} kl.nl of +31.20.575.6720 
 
Als u een aanvraag indient vÃÃr 16 november geven wij feedback op uw aanvraag. Ga voor meer informatie over het thema en de categorieÃn naar www.digitalepioniers.nl/Aanvraag. 

Vriendelijke groeten,

Corline van Es

Kennisland | Knowledgeland
T: +31.20.575.6720 
www.kennisland.nl <http://www.kennisland.nl/> | www.knowledgeland.org
<http://www.knowledgeland.org/>
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).