www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Persbericht: Goud voor Timboektoe
Annick Smit on Tue, 23 Oct 2007 12:27:46 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Persbericht: Goud voor Timboektoe


Persbericht Nederlands Film Festival

Utrecht, 22 oktober 2007

Gouden Film voor TIMBOEKTOE

TIMBOEKTOE heeft zondag de 100.000ste bezoeker verwelkomd en heeft daarmee de status van Gouden Film bereikt. TIMBOEKTOE, de tweede boekverfilming van Carry Slee, is sinds 4 oktober in maar liefst 102 bioscopen te zien.

De film is gebaseerd op de vier TIMBOEKTOE-boeken SEE YOU IN TIMBOEKTOE, 100% TIMBOEKTOE, TIMBOEKTOE RULES! en het nieuwste boek TIMBOEKTOE ROCKS!. Het scenario is geschreven door Maria Peters (PIETJE BELL-films, KRUIMELTJE, AFBLIJVEN). Dave Schram regisseerde de spannende jeugdfilm over de 14-jarige Isa die met haar familie naar Frankrijk verhuisd om een camping op te zetten. 

De jonge cast bestaat uit Bo Maerten die Isa speelt, Willem Voogd is de Frans-Nederlandse Jules. De rol van Kars, de broer van Isa, wordt gespeeld door Mees Peijnenburg. Daarnaast zijn ook Jeronimo van Ballegoijen, Reinout Scholten van Aschat, Geza Weisz, Anna Raadsveld en Daniël Cornelissen te zien. ?Volwassen? rollen worden vertolkt onder andere Marcel Hensema, Ruben Lürsen, Mouna Goeman Borgesius, Els Ingeborg Smits, Khaldoun Elmecky en Esmée de la Bretonière. 

Foreign Media Group en Bridge Entertainment zijn initiatiefnemers van de film en oprichters van Timboektoe de Film CV die samen met Shooting Star Filmcompany TIMBOEKTOE heeft geproduceerd.  Eerder werkten de bedrijven al samen bij AFBLIJVEN. Bridge Entertainment is verantwoordelijk voor alle exploitatievormen van TIMBOEKTOE,  in samenwerking met RCV Entertainment verzorgt men de bioscoopexploitatie van de film.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse speelfilm of documentaire tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1 miljoen bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

Einde persbericht

Voor meer informatie:

Nederlands Film Festival	
Annick Smit, hoofd publiciteit			
T 030-2303800					 
F 030-2303801					
E publiciteit {AT} filmfestival.nl			
W www.filmfestival.nl				

MVSP
Monique van Schendelen
T +31(0)35.5826969
M + 31(0)6 53 697 606
F + 31(0)35 5827885  
E monique {AT} mvsp.nl ______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).