www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] [Nieuwsbriefspreeksteen] 40: Salto prijs gewonnen, petitie,
Nieuwsbrief van en over de Spreeksteen in het Oosterpark in Amsterdam on Fri, 14 Dec 2007 16:49:51 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] [Nieuwsbriefspreeksteen] 40: Salto prijs gewonnen, petitie, cartoons, tv helden en een volle agenda


Inhoud:


1. Koop een Spreeksteen plu of shirt 2. Salto-prijs gewonnen 3. De raadsvragen naar aanleiding van Spreeksteen-petitie ... 4. Wat let je zeg het Metje 5. Een nieuwe cartoonist(e) 6. TV-helden 7. Sprekers komende tijd.


1. Koop een Spreeksteen plu of shirt

Onze webshop is geïnstalleerd: koop eens een Spreeksteen-plu of shirt. Het 'ik ben ook een ex-moslim'- of 'ik ben een ongelovige, ga je me nu bekeren' -shirt is er te koop, evenals het spreeksteen basis- shirt en paraplu's.

Er zijn mensen die denken dat het op zondag altijd regent. De laatste tijd lijkt dat vaker dan de eerste drie jaar Spreeksteen het geval te zijn, maar u heeft nu in ieder geval geen excuus meer. Dus, van plan om eens mee te komen praten maar bang voor regen? Bestel die paraplu!


2. Salto-prijs gewonnen

Hoera. We hebben een Salto Award gewonnen. Beste nieuwkomer op televisie. De prijs is 300 euro, "een sculptuur" en een oorkonde. We zijn oprecht blij. Erkenning is fijn. We hebben er niemand voor hoeven omkopen of stroop om den mond hoeven te smeren. Van de uitreiking is een filmpje gemaakt, zie
http://www.spreeksteen.tv/archive.php? video=665251c61aa6b0d1af5ac7578096a2ab&list=los3. De raadsvragen naar aanleiding van Spreeksteen-petitie ...

"Nog steeds niet" zo luidt het korte en bondige antwoord van Eric van der Burg, raadslid voor de VVD in de gemeenteraad van Amsterdam. We vroegen hem of er al een datum is voor een debat over zijn vragen over de vrijheid van meningsuiting in Amsterdam die hij stelde op 31 mei nadat we onze petitie aan het college overhandigden. Binnenkort zal de gemeente vast nog wel eens worden herinnerd aan de problematiek als er weer wat ongeliefde figuren de Spreeksteen zullen betreden.

De vragen steller: http://www.ericvanderburg.nl
Het filmpje van het overhandigen van de petitie: http:// www.spreeksteen.tv/archive.php? video=a7573e1cb42c05f345c2fd912c7830d8&list=item4. Wat let je, zeg het aan Metje

Metje Blaak, eerder op de Spreeksteen en zelf ook programmamaakster zal vanaf nu elke week een item maken waarin ze gewenste en ongewenste meningen van straat plukt. Elke keer op een zelfde weekdag en een zelfde tijdstip (het vallen van de avond over de Dam) opgenomen.

http://www.metjeblaak.nl


5. Een nieuwe cartoonisten

Merel Barends & Suus van den Akker. Merel heeft geen humor aldus zichzelf maar daar kunnen we wel wat mee. zonder humor kan je wel opzoek naar de grenzen. http://www.porcupie.com Suus werkt iets breder dan cartoon http://www.suusvandenakker.com Samen en of apart gaan ze aan de slag. Nadat de eerste serie is getekend door Martin Jan van Santen van http://www.bullethole.nl, moest hij weer een tijdje betaald werk gaan doen.


6. Televisiehelden

En u kunt (weer) helemaal zelf bepalen wie uw tv-held van 2007 is. Natuurlijk vindt u niet dat dat Linda de Mol is, of Geer & Goor. Natuurlijk ontdekt u dat de pakweg 100 genomineerden verre van helden zijn en al helemaal geen interessante tv maken of dat tenminste proberen. Wie wel? Wij natuurlijk en dat treft, want u mag een alternatieve held voor stellen. Al is het maar om een klein protest tegen al het overbodigs op tv te laten horen:

http://bco.dubinterviewer.com/scripts/dubinterviewer.dll/Frames? Quest=100081&QW270=722858&Resp=15090564


7. Sprekers voor de komende tijd

Aanstaande zondag komt Erno Eskens van filosofie magazine.
- Erno is dierenvriend, maar op een andere manier dan de dierenbevrijders en met een goede filosofische onderbouwing.
http://www.xs4all.nl/~nox/publicaties/publicaties.htm
- Ook Peter Tromp van het vaderkenniscentrum komt om te vertellen over dwaze vaders, kinderrechten en het gat in de wetgeving en rechtspraak waardoor vaders vaak buiten de boot vallen.
http://www.vaderkenniscentrum.blogspot.com/
- 23 december komt er een mevrouw van de Partij voor de Dieren. Manon van Ooyen komt vertellen over de doelstellingen van haar partij, de invloed van vlees eten op het klimaat en het milieu en dierenrechten.
http://www.partijvoordedieren.nl/
- Ook op 23 december komt Peter Siebelt. Journalist, waakhond van het boerenverstand en onderzoeker. Zijn onderzoek is niets ontziend, zijn conclusies nooit mals en het stof krijgt geen tijd om neer te dalen als hij bezig is.
http://www.petersiebelt.nl/
- 30 december komt Ton Wurtz, prediker van de tolerantie voor rokers en roken, tegenstander van accijnsverhogingen op rookwaar, tegen een rookverbod in de horeca en voor het toestaan van roken in het openbaar vervoer.
http://www.rokersbelangen.nl/
We verwachten op korte termijn enkele parlementsleden van Geert Wilders' Partij voor de Vrijheid, Eshan Jami en nog wat hedentijdse rebellen.


Daar is de Spreeksteen voor. Geen gebuig voor de intolerantie. Niet mee-blaaten met de schapen en niet meehuilen met de wolven. Wij zijn het stukje steen waar alle meningen overheen drentelen, ondergrond vinden en dat er altijd staat als opstapje, podium of struikelblok.
Tot uw dienst, tot zondagmiddag 13.30 uur.Spreeksteen

http://www.spreeksteen.nl

Spreeksteen TV
http://www.spreeksteen.tv
_______________________________________________
Nieuwsbriefspreeksteen mailing list
Nieuwsbriefspreeksteen {AT} lists.opendomein.nl
https://service.opendomein.nl/mailman/listinfo/nieuwsbriefspreeksteen
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).