www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] PERSBERICHT: Nederlands Online Film Festival van start op Y
Pers Nederlands Film Festival on Tue, 9 Jun 2009 11:31:35 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] PERSBERICHT: Nederlands Online Film Festival van start op YouTube


Persbericht Nederlands Film Festival


Utrecht, 12 mei 2009 


 
NEDERLANDS ONLINE FILM FESTIVAL VAN START OP YOUTUBE 
 
Vandaag gaat het Nederlands Online Film Festival (NOFF) van start. Het NOFF is de online competitie, een onderdeel van het Nederlands Film Festival, waar korte films in de categorieÃn drama, documentaire, experimenteel en animatie tot tien minuten vertoond worden.
 
Het NOFF nodigt filmmakers uit hun korte films voor 10 augustus 2009 in te sturen. De winnaar van de NOFF-Publieksprijs wordt in september 2009 door het Nederlands publiek gekozen op basis van stemmen die op YouTube worden uitgebracht. De winnaar van de NOFF-Juryprijs wordt door een vakjury van film- en internet-professionals gekozen. 
 
Beide prijzen worden bekendgemaakt en aan de winnaars uitgereikt op 1 oktober 2009, de laatste vertoningsdag van het Nederlands Film Festival, tijdens de festivaltalkshow onder leiding van Matthijs van Nieuwkerk. Aan beide prijzen is een geldbedrag van â 2.500 verbonden.
 
Voor de documentaire categorie gaat het NOFF een samenwerking aan met Holland Doc 24, het digitale documentairekanaal van de Nederlandse Publieke Omroep. Voor deze editie van het NOFF worden speciaal voor ingezonden documentaires twee nieuwe prijzen in het leven geroepen: de Holland Doc 24-Juryprijs en de Holland Doc 24-Publieksprijs. De prijzen worden toegekend aan de beste NOFF-documentaires van deze editie van het festival. Festivaldirecteur Doreen Boonekamp: âDoor de krachten te bundelen hopen wij het online documentairetalent dat Nederland rijk is, nog beter naar boven te halen.â 
 
De samenwerking met YouTube, die het NOFF vorig jaar aanging, wordt in 2009 voortgezet. Filmmakers kunnen hun films op eenvoudige wijze via YouTube uploaden en ook dit jaar kunnen de geselecteerde films weer bekeken worden op het NOFF-kanaal op YouTube: www.youtube.nl/nff. âMede door onze samenwerking met YouTube, was het NOFF 2008 de meest succesvolle editie tot nu toe, met honderdduizenden kijkers uit de hele wereld. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat YouTube zich ook in 2009 aan het NOFF heeft verbondenâ, aldus Doreen Boonekamp. 
 
Het 29e Nederlands Film Festival vindt plaats van 23 september tot en met 2 oktober 2009.
 
EINDE PERSBERICHT
Niet voor publicatie/ voor meer informatie:
 <http://www.noff.nl> www.noff.nl of  <http://www.youtube.nl/nff> www.youtube.nl/nff
Nederlands Film Festival
Roos Schregardus
Hoofd Publiciteit
T: 030-2303800
E:  <mailto:publiciteit {AT} filmfestival.nl> publiciteit {AT} filmfestival.nl


 
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).