www.nettime.org
Nettime mailing list archives

Re: [Nettime-nl] actie nrc is van ons
ReindeR Rustema on Mon, 7 Dec 2009 12:43:34 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: [Nettime-nl] actie nrc is van ons


On 6 dec 2009, at 14:45, Geert Lovink wrote:

> Joris Luyendijk schrijft in het NRC Magazine deze week over de verkoop van NRC

> PS. NRC staat te koop voor zo’n 65 miljoen euro. NRC heeft ruim meer dan 200.000 abonnees. Als iedere lezer nu een (verhandelbare) obligatielening van 300 euro verstrekt, kan de krant een lezerscoöperatie worden. Obligatiehouders krijgen een leuke rente, minder dan de 20% die de vorige eigenaar uit NRC zoog, maar meer dan op een spaarrekening. Het is louter gekkigheid, edoch als iedereen die dit leest even een email stuurt naar nrcisvanons {AT} gmail.com met als subject ‘ik doe mee’ dan schrijven we maandagochtend wereldwijd persgeschiedenis.
> 
> (graag doorsturen)

Sinds 2007 heb ik al een oproep op het web staan om eerst maar eens namen te verzamelen in een database <http://nrclezers.deds.nl>. Iedereen die 'iets' zou willen doen in een collectief met NRC Handelsblad kan zich bij mij melden. Zodra dat een substantieel aantal is, dan zien we wel weer verder. 

Ik geef toe dat ik er nog niet actief campagne voor heb gevoerd de afgelopen jaren, maar zelfs de mensen die nu verwijzen naar die actie van mij hebben zich _zelf_ niet eens bij me gemeld. 

Met andere woorden, ik kan het aantal mensen dat zich via nrclezers {AT} deds.nl heeft gemeld tellen op 1 hand. Het zou me verbazen als Joris Luyendijk meer dan een paar honderd e-mails heeft ontvangen op nrcisvanons {AT} gmail.com. Misschien 1000 deze hele maand. 

Als één van de eerste comments onder Joris' oproep heb ik verwezen naar mijn oproep uit 2007 en dat heeft 1 reactie op de pagina zelf opgeleverd. Maar daarmee heb ik nog niet het e-mailadres van die persoon. In de mailbox komt nog niks binnen. Wel 112 spammailtjes en ik zag nog 1 reactie uit maart 2009. Dat is geen aanmelding, maar de vraag wat het plan exact is. 

Mijn voorspelling is dat ik in reactie op deze e-mail misschien 10 reacties krijg, voornamelijk van mensen die ik al persoonlijk ken. Dus u als lezer denkt nu: "ja, tijd voor actie, ben benieuwd hoeveel mensen reageren" en ondertussen doet u zelf niks. Of u schrijft een tweet waarin u anderen oproept om in actie te komen. 

Mocht ik meer dan 10 reacties krijgen, dan meld ik dat hier natuurlijk! Of zoals we op Usenet ooit schreven: "I'll summarize"


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).