www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Kom naar de Feedbackbijeenkomst van Digitale Pioniers op 8
Digitale Pioniers on Fri, 8 Jan 2010 12:08:33 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Kom naar de Feedbackbijeenkomst van Digitale Pioniers op 8 januari


Kom naar de Feedbackbijeenkomst van Digitale Pioniers op 8 januari

Kom naar de Feedbackbijeenkomst van Digitale Pioniers, de stimuleringsregeling voor maatschappelijke internetinitiatieven op 8 januari 2010. Speciaal voor de 18e ronde is het mogelijk om persoonlijk feedback op je projectidee te krijgen. De Feedbackbijeenkomst vindt plaats vanaf 16.00 uur in de Studioruimte van The Hub, Westerstraat 187, Amsterdam. Met aansluitend een nieuwjaarsborrel.

Je kunt je vragen stellen aan experts op het gebied van Technologie & Open source, Auteursrecht & Creative Commons en Publieksbereik. Overige vragen zijn natuurlijk ook welkom. Je kunt in twee rondes aanschuiven bij een onderwerp. En dus bijvoorbeeld in de eerste ronde advies op het gebied van publieksbereik krijgen en in de de tweede ronde op het gebied van auteursrecht.

Voor de 18e ronde zoekt Digitale Pioniers projectvoorstellen waardoor burgers de vrijstaat van het internet gebruiken om zich op nieuwe manieren te kunnen organiseren. Projecten die bijdragen aan maatschappelijke participatie en een democratische samenleving. Voor de achttiende ronde is in totaal 140.000 euro beschikbaar Projecten die zelf software ontwikkelen, kunnen met maximaal 32.000 euro ondersteund worden. Projecten die zich op het ontsluiten van informatie of het aanbieden van een publieke dienst richten met maximaal 17.000 euro. Aanvragen kan van 14 december 2009 tot en met 24 januari 2010 via de website www.digitalepioniers.nl.

Programma
16.00-16.30: Introductie door het DP-team
16.30-17.00: Eerste ronde vragen
17.00-17.30: Tweede ronde vragen
17.30-17.45: Afsluiting DP-team
17.45-18.45: Nieuwjaarsborrel

Plaatsen zijn beperkt en je kunt je aanmelden voor maandag 4 januari 2010 via info {AT} digitalepioniers.nl. Vermeld hierbij welke vragen je hebt of op welke expertisegebieden graag advies zou willen hebben.

Experts
 Technologie & Open Source:
Jaap Vermaas - is deskundig op het gebied van open source software en software-ontwikkeling. Hij werkte onder meer voor Desk.nl en Waag Society. Sinds 2004 legt hij zich als zelfstandige toe op de realisatie van bijzondere hardware- en software projecten voor media- activisten en NGO's. Op dit moment werkt hij aan de oprichting van een mobiel FabLab voor scholen. Meer informatie: www.tuxic.nl - www.movingconcepts.org .

Publieksbereik:
Lotte Meijer (onder voorbehoud) - ontwikkelt strategiën en producten om bezoekers naar musea te trekken, zowel fysiek als online. Ze combineert haar interesse voor onder andere educatie, informatie, interactieve technologiën en kunst in het ontwikkelen van multimedia producten voor musea. Lotte werkte onder andere voor het MoMA, won een Webby voor smarthistory.org en nam deel aan de stifo {AT} sandberg masterclass. Lees meer over haar op haar op www.lottemeijer.com.

Auteursrecht & Creative Commons:
Lieke Heijmans - is adviseur bij Stichting Nederland Kennisland en houdt zich binnen Creative Commons Nederland en Beelden voor de Toekomst voornamelijk bezig met open content vraagstukken in relatie tot erfgoed.

Overige vragen over Digitale Pioniers, je projectidee en hoe aan te vragen kunnen gesteld worden aan Nikki Timmermans, die namens Digitale Pioniers aanwezig zal zijn.

Over Digitale Pioniers
De Digitale Pioniersregeling ondersteunt als enige regeling in Nederland innovatieve nieuwe mediaprojecten en is bedoeld voor kleine maatschappelijke organisaties zonder winstoogmerk. Vaak kunnen zij met hun ideeën niet bij reguliere fondsen terecht. De regeling wordt sinds 2002 met steun van het Ministerie van OCW uitgevoerd door Stichting Nederland Kennisland. In zestien rondes zijn inmiddels meer dan 160 projecten ondersteund. Gezamenlijk weten Digitale Pioniers projecten een breed publiek te bereiken.

Kijk voor meer informatie over aanvragen, het thema en de Leidraad op de website van Digitale Pioniers www.digitalepioniers.nl/aanvraag en het online Aanvraagformulier op https://aanvraag.digitalepioniers.nl.
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).