www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Artist in residence presentatie: huwwara _ anybody, looking
Marieke Istha on Thu, 21 Jan 2010 14:55:06 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Artist in residence presentatie: huwwara _ anybody, looking van Knowbotic Research


Preview project: huwwara _ anybody, looking
Opening: vrijdag 29 januari 18.00 – 20.00
Officiële opening door Andreas Broeckmann om 19.00 uur
30 – 31 januari 2010

Graag kondigen we de preview aan van het project huwwara _ anybody, looking van de kunstenaarsgroep Knowbotic Research. Dit project is met behulp van het Artists in Residence programma van NIMk gerealiseerd. De installatie huwwara _ anybody, looking wordt bij NIMk voor het eerst gepresenteerd en zal daarna onder andere bij FACT, Liverpool en het Edith Russ Haus für Medienkunst, Oldenburg tentoongesteld worden.

Een interactieve dis/play
Een vrouwelijke stem verhaalt over een TV-bericht van een onderbroken en mislukte zelfmoordaanslag door een Palestijnse jongen bij een Israëlische grenspost. Of vertelt de stem een droom over het samensmelten van de zelfmoordenaar met een militaire robot en de omringende veiligheidsstructuren, waarin ze samengaan in een ondecodeerbaar, computer-geanimeerd wezen?

De installatie huwwara _ anybody, looking bestaat uit verschillende media en formaten (een geluidswerk, een eenkanaals computeranimatie, een tweekanaals interactieve video). huwwara _ anybody, looking is gebaseerd op de re-enactment van een reportage op Youtube door de Israëlische zender Channel 2. Huwwara _ anybody, looking maakt de toeschouwer -die in een ‘derde positie’ geplaatst wordt-, ergerlijk bewust van zijn/haar manier van kijken naar en beschouwen van extreem overgecodeerde protagonisten, zoals zelfmoordterroristen en hi-tech militairen. Tussendoor verschijnen verdubbelde, ogenschijnlijk onopvallende nachtbeelden van het neutrale silhouet van een Palestijnse stad. Het vertonen van de her-uitgevoerde TV-scene biedt toegang tot een ‘verhaal van vervreemding’; een ondoorzichtige uitbreiding van de demoniserende beelden die door beide zijden van het politieke antagonisme in het Midden-Oosten worden toegepast, maar ook verschuiving van voorstellingen van superhelden, afkomstig van puberale rolmodeltechnieken.

Het collectief Knowbotic Research bestaat uit de kunstenaars Yvonne Wilhelm (*1962), Christian Huebler (*1962) en Alexander Tuchacek (*1962), die wonen en werken in Zürich, Zwitserland. De groep experimenteert met urbaniteit, constructies van kennis en politieke representaties in publieke sferen. http://krcf.org/krcf.org/

Openingstijden installatie zaterdag 30 en maandag 31 januari 13.00 - 18.00 uur. Toegang gratis


*Nederlands Instituut voor Mediakunst *
Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
T 020 6237101
F 020 6244423
www.nimk.nl <http://www.nimk.nl/>______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).