www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Lawrence Weiner, Dicht Bij, 24 januari-28 maart 2010
BAK / Marlies van Hak on Thu, 11 Feb 2010 14:40:43 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Lawrence Weiner, Dicht Bij, 24 januari-28 maart 2010


*Lawrence Weiner*
/*Dicht Bij*/

*24 januari-28 maart 2010*
*BAK, basis voor actuele kunst, Utrecht*
www.bak-utrecht.nl <http://www.bak-utrecht.nl>

Van 24 januari tot 28 maart 2010 presenteert BAK, basis voor actuele kunst /Dicht Bij/, een solotentoonstelling van Lawrence Weiner. De opening van de tentoonstelling vindt plaats op zaterdag 23 januari vanaf 18.00 uur. Om 16.00 uur, voorafgaand aan de opening, vindt een gesprek plaats tussen Lawrence Weiner en Ann Goldstein, directeur van het Stedelijk Museum, Amsterdam.

/Dicht Bij/ is een tentoonstelling bestaande uit nieuwe werken die voortkomen uit Weiners overtuiging dat kunst gaat over "de relatie van mensen tot objecten en van objecten tot objecten in relatie tot mensen." De objecten in deze tentoonstelling, weergegeven in taal zoals typerend voor Weiner's werk, thematiseren en voeren (in hun bescheidenheid) de verwerping van noties van hiërarchie en hegemonie in alle mogelijke vormen uit, zij het in de hedendaagse globale politieke, sociale en economische omstandigheden, ofwel in kunst en cultuur. De tentoonstelling is samengesteld door Maria Hlavajova.

/Dicht Bij/ is een onderzoekstentoonstelling georganiseerd in het kader van het langlopende, veelzijdige project /Former West/, een internationaal onderzoeks-, educatie-, publicatie- en tentoonstellingsproject (2008--2013). Voor meer informatie over /Former West/, ga naar www.formerwest.org <http://www.formerwest.org>.

*Lawrence Weiner*
Lawrence Weiner, sinds de jaren '60 een sleutelfiguur in de conceptuele kunst, is het meest bekend om zijn tekstwerken en muurinstallaties, maar werkt met verschillende media waaronder tekeningen, boeken, films, video's, posters en oplagen. Hij is een van die kunstenaars die andere kunstenaars, curatoren, theoretici en cultuurbeoefenaars dwars door generaties, genres en over geografische grenzen heen blijft inspireren en beïnvloeden. Dat maakt hem tot een van de meest opmerkelijke en belangrijkste kunstenaars van deze tijd. Weiner woont en werkt in New York en Amsterdam.

*Oplage*
Ter gelegenheid van de tentoonstelling /Dicht Bij/ heeft Lawrence Weiner een oplage ontworpen. De oplage, geproduceerd in een beperkt aantal, is te koop bij BAK.

*Gesprek tussen Lawrence Weiner en Ann Goldstein*
Op 23 januari 2010 om 16.00 uur vindt bij BAK een gesprek plaats tussen Lawrence Weiner en Ann Goldstein, directeur van het Stedelijk Museum, Amsterdam. Goldstein stelde (samen met Donna De Salvo) een belangrijke retrospectieve tentoonstelling samen van Weiners werk, /Lawrence Weiner: AS FAR AS THE EYE CAN SEE/, die te zien was bij het Whitney Museum of American Art, New York (2007-2008), The Museum of Contemporary Art, Los Angeles (2008) en bij K21, Düsseldorf (2008-2009). Het beperkte aantal beschikbare plaatsen voor het gesprek is helaas al volgeboekt. Een video-opname van het gesprek zal echter beschikbaar zijn bij BAK tijdens de tentoonstelling en online na 28 maart 2010.

_Openingstijden & toegangsprijs BAK:_
woensdag-zaterdag 12.00-17.00 uur
zondag 13.00-17.00 uur
Toegangsprijs EUR 4
Korting (studenten, 65+, groepen min. 10, kinderen < 12) EUR 2
BOOKS {AT} BAK leden: gratis
Voor meer informatie,
neem contact op met: BAK, basis voor actuele kunst
Lange Nieuwstraat 4
3512 PH Utrecht
t: +31 (0)30 2316125
f: +31 (0)30 2304866
e: info {AT} bak-utrecht.nl   <mailto:info {AT} bak-utrecht.nl>

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).