www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Connecting the Past and the Future en Design it Yourself
Mieke Gerritzen on Tue, 4 Jan 2011 15:19:12 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Connecting the Past and the Future en Design it Yourself


Twee nieuwe tentoonstellingen: 

Connecting the Past and the Future en Design it Yourself

Opening zaterdag 15 januari 15.00 uur

rsvp: annemiek {AT} graphicdesignmuseum.com

-----

Tentoonstelling: Connecting the Past and the Future

Overzicht uit de collectie met werk uit de 20e en 21e eeuw

Heden en verleden staan altijd met elkaar in verbinding. Dit is voor het Graphic Design Museum aanleiding om verbindingen te leggen tussen de geschiedenis en de toekomst van grafische beeldcultuur. De tentoonstelling Connecting the past and the future laat voor het eerst werk zien uit de historische collectie van het museum gekoppeld aan nieuw en recent verworven werk gemaakt in de 21e eeuw. Met een wildgroei van media en visuele stijlen laten we in deze tentoonstelling het bombardement van beelden en betekenissen om ons heen zien. Van Albert Hahn en Wim Crouwel tot aan de producten van EL Hema, werk van Stefan Sagmeister en de softwaretools van John Maeda en Jonathan Puckey.

In Connecting the Past and the Future geven we aan hoe Graphic Design een gebied is waar ontwerpers en kunstenaars persoonlijke fascinaties ontwikkelen, kleine en grote maatschappelijke discussiepunten opvoeren, kunst, vormgeving en wetenschap met elkaar verbinden en informatie vertalen naar beeld.

Met o.a. werk van: Maarten Baas, Saul Bass (USA), Anthon Beeke, Irma Boom, Anthony Burrill (UK), Wim Crouwel, Designpolitie, Bram De Does, Ken Garland (USA), Milton Glazer (USA), Karl Grandin (Se), Hendrik-Jan Grievink, H5: François Alaux, Hervé De Crécy + Ludovic Houplain (Fr), Albert Hahn Junior, Hansje Van Halem, Jos Houweling, Kesselskramer, Max Kisman, Rem Koolhaas, Lev Manovich (USA), Enzo Mari (It), Luna Maurer (DE), Mediamatic, Metahaven, Richard Niessen, Jonathan Puckey, Lucky tv, Jan Tschichold (DE), Stefan Sagmeister (USA), Michiel Schuurman, Jeffrey Shaw (Aus) + Dirk Groeneveld, Tarik Sadouma + Bastiaan Franken, Klaus Staeck (DE), John Maeda (Usa), Niels Schrader (DE), Thonik, Studio Smack, Peter Struyken, Willem Sandberg, Jan Van Toorn, Silke Wawro (DE).

---------------------
Tentoonstelling: Design It Yourself

Het Graphic Design Museum laat je niet alleen het werk van professionele ontwerpers zien zodat je hier een mening over kunt vormen. De expositie Design It Yourself nodigt iedereen uit een eigen ontwerp te maken. Design It Yourself is een combinatie van magazine ontwerp, stop motion film, animaties en T-shirt design. In de tentoonstelling worden zowel volwassenen als kinderen uitgedaagd om zelf als ontwerper aan de slag te gaan.

Ontwerpers gebruiken hun directe omgeving als inspiratiebron. Nu grafisch ontwerp zich niet meer beperkt tot 2d print materiaal, is een ontwerper in de gelegenheid zijn wildste ideeën uit te voeren. Het uiteindelijke doel is een boodschap op een creatieve manier te verbeelden en zo over te brengen aan andere mensen. Het ontwerpproces vraagt om ruimte voor experiment, een speeltuin. De werkruimte van de meeste ontwerpers bestaat dan ook niet alleen uit een bureau en computer. De speelruimte van de ontwerper wordt begrensd door de eisen van de opdrachtgever en de tijd die beschikbaar is om het ontwerp te maken. 

Aan de slag! Design It Yourself is een speeltuin van verschillende ontwerp toestellen. Als bezoeker kun je ervaren hoe je door een combinatie van analoge en digitale technieken, spelenderwijs, binnen de gestelde deadline een ontwerp voor een opdrachtgever maakt. Vervolgens wordt dit ontwerp ook gepubliceerd in de context van de opdracht. Voor je aan de slag gaat op de toestellen krijg je eerst een opdracht. Een tijdslimiet bepaalt wanneer het ontwerp klaar moet zijn zodat je ook de tijdsdruk ervaart waaronder een ontwerper vaak werkt.

www.graphicdesignmuseum.com
Our new book is available now!
http://www.bispublishers.nl/bookpage.php?id=183
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).