www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] bijeenkomst over bezuinigingen in Leuven.
Josephine Bosma on Tue, 28 Jun 2011 11:54:04 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] bijeenkomst over bezuinigingen in Leuven.


van Spectre mailing list geplukt.

From: "Pieter-Paul Mortier | STUK" <pieter-paul.mortier {AT} stuk.be>
To: "ab {AT} mikro.in-berlin.de" <ab {AT} mikro.in-berlin.de>
Date: Tue, 28 Jun 2011 18:59:23 +1000
Subject: Beste kunstenaars, collega's, trouwe bezoekers, vrienden en familie,Beste kunstenaars, collega's, trouwe bezoekers, vrienden en familie,

morgen hebben we samen met de andere kunstinstellingen van Leuven een informatieavond ingelast over de bezuinigingen in de kunstensector in Nederland. Alle relevante informatie vinden jullie hieronder.

Graag wil ik jullie allemaal uitnodigen om aanwezig te zijn - de plannen van de Nederlandse staatssecretaris zijn niets minder dan een moordaanslag op het Nederlandse veld, en op steeds meer plekken in Europa liggen de kunsten onder vuur. Het is maar zeer de vraag of Vlaanderen van dit soort politiek denken gevrijwaard zal blijven...

Info-Avond Nederlandse Cultuurbesparingen

		 wo 29 jun 11 . 20:00
		 STUK Leuven - Auditorium

De Leuvense kunsten- en cultuursector maakt zich grote zorgen over de bezuinigingen die onze Nederlandse collega's boven het hoofd hangen. Gisteren, 27 juni, besliste de Tweede Kamer over de plannen van staatssecretaris Halbe Zijlstra; plannen die door de Nederlandse èn internationale kunstenwereld worden omschreven als "cultureel vandalisme". Zijlstra stelt dan ook een radicale bezuiniging van 200 miljoen voor, die in 2013 al moet worden doorgevoerd.

Deze kaalslag is niet alleen zorgwekkend vanuit de betrokkenheid en verbondenheid die we voelen met het kunstenveld in Nederland. De gevolgen van dit besparingspakket zullen niet tot onze noorderburen beperkt blijven. Niet alleen betekenen de bezuinigingen het einde van vele vruchtbare samenwerkingen tussen Vlaamse en Nederlandse kunstenaars en instellingen, ook zouden de ontwikkelingen in Nederland (en in Groot-Brittanië) wel eens navolging kunnen krijgen in andere Europese landen.

Aangezien de situatie om een respons op korte termijn vraagt, organiseren we aanstaande woensdag 29 juni in STUK een informatieavond rond de Nederlandse kunstencrisis. Gerard Tonen, zakelijk leider van Het Zuidelijk Toneel, zal de details en gevolgen van de bezuinigingen op een rijtje zetten. Journalist Pieter-Bas van Wiechen zal de recente politieke en maatschappelijke ontwikkelingen in Nederland schetsen, en die vergelijken met de situatie in Vlaanderen.

Wij hopen dat je onze zorgen deelt en bent van harte welkom op deze info-avond.

Pieter-Paul Mortier______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).