www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] ALLEEN SMETTELOZE NEDERLANDERS KRIJGEN ORANJE LINTJES
Tjebbe van Tijen via Chello on Thu, 27 Dec 2012 21:49:36 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] ALLEEN SMETTELOZE NEDERLANDERS KRIJGEN ORANJE LINTJES


ALLEEN SMETTELOZE NEDERLANDERS KRIJGEN ORANJE LINTJES
dat betekent voortdurend poetsen aan je CV in dit proper landje en extra boenen voor BNers...

Het tableau en dezelfde tekst met werkende links is te vinden op mijn Flickr web pagina's met 'nieuws-tableaus'

http://flic.kr/p/dEJygC

Achtergrond----

24/12/2012:" Lintjesdragers zijn ontsteld over de koninklijke onderscheiding die de Hilversumse programmamaker Han Peekel heeft gekregen. Dat meldt De Telegraaf. () Peekel kreeg het lintje vanwege zijn grote verdiensten voor het erfgoed van de omroepen. Maar dat mag niet volgens de regels van het Kapittel voor de Civiele Orden, omdat de tv-persoonlijkheid in het verleden is veroordeeld vanwege belastingfraude."
www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2012/12_december/...
19/9/2012: "Ineke van Gent (GroenLinks) wilde woensdag bij haar vertrek uit de Tweede Kamer geen lintje van de koningin. Er is vooraf wel gevraagd of ze er prijs op stelde, maar dat was niet zo, vertelde ze zelf. () Ze is republikein en bovendien heeft ze er weinig mee dat je een onderscheiding krijgt omdat je ergens langere tijd zit"
www.volkskrant.nl/vk/nl/2824/Politiek/article/detail/3319...
17/5/2011 "meneer van Dalen wacht op een lintje: Van Dalen vermoedt een verband tussen het niet krijgen van een lintje en zijn kritiek op de burgemeester. Vrijwel alle volksvertegenwoordigers van onbesproken gedrag krijgen na 12 jaar volksvertegenwoordiging een koninklijke onderscheiding."
www.eenvandaag.nl/politiek/37844/conflict_over_koninklijk...
29/4/2003: "De LPF vindt het onbegrijpelijk dat een ,,falende bestuurder'' als de voormalige Zuid-Hollandse commissaris van de koningin Leemhuis-Stout een lintje heeft gekregen."
www.rtl.nl/components/financien/rtlz/2003/04_april/29-lee...
29/4/2012: "Beroepsroddelaar Albert Verlinde krijgt lintje"
www.elsevier.nl/Stijl/nieuws/2010/4/Beroepsroddelaar-Albe...
29/4/2003: "Toch is de interpretatie van het begrip 'onbesproken' rekbaar, zo blijkt bij nadere beschouwing. Twee weken geleden kreeg de in maart 2000 afgetreden minister van Binnenlandse Zaken Bram Peper (PvdA) een lintje van premier Balkenende. Hij werd officier in de Orde van Oranje Nassau. Peper was nooit veroordeeld, maar wél in aanraking met justitie geweest."
vorige.nrc.nl/binnenland/article1588702.ece


Naschrift -----
Voor al die beledigde Oranje Lintjesdragers die protesteren tegen een verjaarde belastingfraude van Han Peekel, moet het toch een teken van verzoening zijn dat destijds bij de Lockheed (en pas later geopenbaarde Northon) Affaire van Prins Bernhard der Nederlanden in 1976, besloten werd de Prins niet te vervolgen en hem enkel aan te raden zijn uniform niet meer te dragen en dat geen enkele van zijn vele medailles hem is afgenomen. Het was toch ook deze Prins der Nederlanden die in de jaren na Wereldoorlog II persoonlijk meebepaalde wie er wel of geen 'verzetskruis' kreeg uitgereikt. 
Het lot van deze 'niet smetteloze prins' moge een inspiratie zijn om degene die een minder royale faxu pas in hun leven gemaakt hebben en een nieuwe kans gegund wordt, het genoegen wat zij scheppen in maatschappelijke erkenning door zo'n 'oranje lintje' niet te ontzeggen.
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).