www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Urban Fruit - Street Wrapper première Esther Polak en
Esther Polak on Tue, 16 Apr 2013 15:21:07 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Urban Fruit - Street Wrapper première Esther Polak en Ivar van Bekkum


Urban Fruit - Street Wrapper première
Urban Fruit - Street Wrapper is het nieuwste werk van de Nederlandse kunstenaars Esther Polak en Ivar van Bekkum en is te zien op de tentoonstelling Drones/ Birds: Princes of Ubiquity. Het werk neemt de vorm aan van de print-on demand service die, uitgaande van het charmante principe van het sinaasappelpapiertje, iedere denkbare Street View-locatie levert als een 3d panorama print...

Op de expositie kun je zelf de wikkel om een sinaasappel vouwen wat een speciale ervaring van panorama en perspectief geeft. De kunstenaars presenteren wikkels van eerdere bestellingen, maar bijvoorbeeld ook locaties in Google Street View die zij zelf hebben uitgekozen, zoals een pinguïnkolonie op Livingstone en het beschadigde landschap rond Fukushima dat recent in Street View is opgenomen. 

Het is mogelijk ter plekke een wikkel te bestellen. Dit kan trouwens ook gewoon via internet. Een ingenieuze kortingsregeling is onderdeel van het project. De uitermate schappelijke prijs -tussen 25 en 100 euro- wordt bepaald door een eventuele in-natura bijdrage van de koper. (zie onderaan dit bericht)

Voorbeelden
Een selectie van reeds bestelde wrappers kun u hier vinden: http://geotales.wordpress.com/category/urban-fruit-street-wrapper/

Brussel
De tentoonstelling Drones/ Birds Princes of Ubiquity  www.thedigitalnow.be (11-21 April) is onderdeel van het  zij-programma van Art Brussel. 
Deze tentoonstelling richt zich onze hedendaagse relatie met technologie, en neemt als uitgangspunt de positie van zowel de drone als de vogel. Met o.a. werk van David Bowen, Zimoun en Paolo Cirio

Tower’s Art Gallery
Passage Charles Rogier
Rue de Brabantstraat 30A
1210 Brussels
Tentoonstelling 11-21 April / Do-Zo / 2pm-8pm
Nocturne 19 April / 6pm-10pm

informatie: 
sarah.lauzemis {AT} cimatics.com
Als u ons (contact(at)polakvanbekkum(dot)nl) uw gewenste locatie stuurt, produceren wij het Street View-panorama van uw keuze. Alle wikkels zijn genummerd en gesigneerd. U ontvangt twee wikkels: één exemplaar om te vouwen en één voor aan de muur (indien gewenst).

Prijs: 100 euro ex 6% btw en verzending. U kunt een korting van 25 euro verdienen door ons uw verhaal te sturen dat bij de locatie hoort, nog eens 25 euro als u deze tekst op uw sociale netwerk post (met een link naar het project) en nog eens 25 euro als u er een relevante foto bij plaatst. 
--------------------------------------
Esther Polak/Ivar van Bekkum
www.polakvanbekkum.nl

WG-plein 31
1054 RA Amsterdam

Esther Polak
+31 (0)6 16266385

Ivar van Bekkum
+31 (0)6 44692524

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).