www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] gezocht: projectleider bij instituut voor netwerkcultuur
Geert Lovink on Thu, 16 May 2013 21:02:48 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] gezocht: projectleider bij instituut voor netwerkcultuur


www.hva.nl/over-de-hva/werken-bij-de-hva/vacatures/

De Hogeschool van Amsterdam is bij het Instituut voor Netwerkcultuur met ingang van 1 september 2013 op zoek naar een
Projectleider 2 (0,8 fte)

De functie
De projectleider werkt zelfstandig projectopdrachten nader uit in het kader van een operationeel projectplan van het lectoraat. Hij/zij draagt zelfstandig zorg voor een goede inbedding van de projecten in de organisatie, met specificaties ten aanzien van tijd, bemensing en budget.

De projectleider is inhoudelijk sterk en in staat om de verbinding te maken met de verschillende gebieden van digitale cultuur en kunst en maatschappelijke relevantie te signaleren en te ontwikkelen. Hij/zij organiseert seminars, conferenties en andere bijeenkomsten in het kader van het lectoraat. Hij/zij werkt zelfstandig subsidieaanvragen uit binnen het kader van plannen van het lectoraat en verzorgt de documentatie voor de verantwoording aan subsidiegevers en sponsors, binnen het kader van de subsidievoorwaarden en gestelde eisen. De projectleider verzorgt de communicatie rond de activiteiten (onderhouden van contacten met de pers, persberichten, brochures, publicaties op de website en het intranet) en draagt regelmatig bij aan het blog van het lectoraat met inhoudelijke onderzoeksvraagstukken. Hij/zij draagt zorg voor een goede documentatie van de activiteiten en de resultaten van de projecten, ten behoeve van de kennisopbouw en -verspreiding.

Wij zoeken

Een projectleider die op de hoogte is van de ontwikkelingen in het vakgebied, in het bijzonder op het gebied van nieuwe media en netwerkcultuur. De projectleider beheerst Engels in woord en geschrift op hoog niveau. Hij/zij kan omgaan met de complexe onderwijsomgeving, heeft aantoonbare ervaring in een vergelijkbare functie, is flexibel, pro-actief, enthousiast en ondernemend en beschikt over WO werk- en denkniveau.

De afdeling

In januari 2004 is bij op de opleiding Communication and Multimedia Design, (voorheen Interactieve Media) onder leiding van lector Geert Lovink het lectoraat Interactieve Media in het Publieke Domein gestart, dat niet veel later werd omgevormd tot het Instituut voor Netwerkcultuur (http://www.networkcultures.org). Het INC maakt inmiddels onderdeel uit van het Kenniscentrum CREATE-IT. Tot de werkzaamheden van het lectoraat behoren onderzoek, het organiseren van theoretisch onderwijs en het ontwikkelen en uitvoeren van een programma van seminars, conferenties, evenementen en publicaties ten behoeve van kennisontwikkeling en kennisoverdracht. Het lectoraat bestaat uit een team van 3 medewerkers: de lector en twee projectmanagers. De onderwerpen waar het INC zich mee bezig houdt varieren van kritiek van de creatieve industrie, politiek en esthetiek van online video, Wikipedia onderzoek, urban screens, digitale publikatiestrategieen tot zoekmachines en alternative verdienmodellen voor de kunst en cultuursector.

CREATE-IT Applied Research ( www.create-it.hva.nl) is het kenniscentrum van het domein. Studenten en onderzoekers werken samen in uitdagende projecten op het gebied van media, mode en IT. Het centrum wordt gekenmerkt door een ondernemende instelling en multidisciplinaire aanpak. Het onderzoek vindt zoveel mogelijk plaats binnen de bedrijven en instellingen waarmee samengewerkt wordt, maar er zijn ook verschillende labs, waar nieuwe technologieën onderzocht kunnen worden en waar studenten (afstudeer)opdrachten uitvoeren.

Wij bieden

De werkzaamheden maken deel uit van de organieke functie projectleider 2. Bij deze functie hoort de loonschaal 9 (CAO HBO). Het salaris bedraagt maximaal EUR 3404,43,- bruto per maand bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van opleiding en ervaring. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor één jaar. Verlenging is afhankelijk van gebleken geschiktheid en formatieruimte.

De HvA heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een 13e maand. Daarnaast biedt de HvA (via de HvA Academie) uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden en stimuleert medewerkers om zich blijvende te professionaliseren.

Informatie
Nadere informatie: Miriam Rasch, telefoonnummer 020-5951865 (of per e- mail: vacatures {AT} hva.nl (niet gebruiken om te solliciteren).

Meer informatie over het domein Media Creatie Informatie: www.hva.dmci.nl .

Sollicitaties
Klik op de link onderaan deze vacature om online te solliciteren. Sollicitaties die rechtstreeks naar de contactpersoon of op een andere wijze worden verstuurd, worden niet verwerkt.

Bij de werving en selectie ter invulling van deze vacature, houden wij de HvA Sollicitatiecode aan. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).