www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-ro] Re: proiect romano /irlandez
uniter on Mon, 20 May 2002 14:33:12 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] Re: proiect romano /irlandez


Draga Lia,
La uNITER am un oaspete din Irlanda, o doamna, care isi doreste sa cunoasca tineri artisti romani si sa organiyeye schimburi culturale intre tarisoarele noastre.Astayi, acum am aflat de la un irlandey, John Fairleight / ca stimata doamna, care are o functie foarte importanta la nivelul cultural Irlandey, dar nu am reusit sa aflu sigur ce este, si-ar dori ca maine la ora 10, sa se intalneasca cu 2 artisti si sa discute despre posibilitatea de colaborare dintre artsitii romani si straini.Stiu ca este o tampenie ca te intreb dar daca creyi ca te intereseaya da/mi un semn, sau recomanda-mi pe cineva care doreste sa intre pe schimburi cu Irlanda.Eu am fost luata pe nepregatite in sensul in care la nivel teatral suntem interesati de acest gen de parteneriat dar nu am stiut ca ea doreste sa contacteze si personalitati culturale in yiua in care sta in Bucuresti pentru ca nu mi-a spus nimeni pana acum.Ce stiu este ca ea ar dori ca aceasta intalnire sa aiba loc maine intre 10,00 - 11, 30, intrucat dupa amiaza are alte intalniri fixate si poimaine pleaca la Cluj dupa ccare vineri se intoarce in Irlanda.Daca creyi ca te intereseaya da-mi un semn.
Te sarut,
aura 
----- Original Message -----
Sent: Friday, May 17, 2002 6:14 PM
Subject: Re: [Nettime-ro] Raspuns, merci de incurajare,

Draga Nita Mocanu

1) vrei acum si vrei repede. daca se poate,sa-ti dea cineva o solutie magica. nu exista si oricum nu ti-o va da nimeni. nici aici nici "dincolo". daca ti se pare ca unui artist tinar in Londra ii este mai usor te inseli. A! ca are mai multe posibilitati...asta da. dar de aplicat si zbatut o face singur. Just ask Mircea Cantor.

2) ti-am recomandat institutii pe care le gasesti in Balkon de exemplu (vezi nr 6) sau pe lista asta pe care ceri ajutor. poate insa efortul este prea mare...

CIAC, SPACE, Galeria Gad, Galeria Noua, Centrul Sindan, ProHelvetia, Fundatia Format, Fundatia ArtEast se ocupa mai mult sau mai putin de mediul care te intereseaza. Unele au si buget (chiar daca mic) pentru asa ceva. Altele au expozitii bazate pe acest mediu. E posibil ca finantarea sa fie modesta sau inexistenta dar nimeni nu lucreza pe vorbe. Ai un proiect aplica cu el. Spui ca n-ai bani sa faci aplicatii. Si ce faci astepti sa ti le scrie altcineva?

3) Intrebarea ta este insa exacta. In clipa de fata in Romania nu exista un media lab unde sa-ti produci sau editezi un film video. Nu exista granturi individuale pentru productia unei instalatii video (dar nici a unui proiect arte povera). Nu ai la dispozitie nici o institutie tip broker care sa-ti liciteze proiectul ca sa atraga fonduri private. In general sponsorii nu sint interesati de instalatie si nici de instalatia video. Ceea ce se vede anuntat pe nettime-ro sau tiparit in Blkon e rodul unor eforturi individuale. Institutiile romanesti care se ocupa de arta contemporana sint institutii gazda. Nu producatori de proiecte ci un soi de hotele. Exceptiile sint minimale (ca si bugetele). De unde si rapiditatea expunerii: o noapte, o zi, cel mult o sapatamina.

Dar toate astea se aplica tuturor. N-ai decit sa intri in hora ca restul lumii. Vezi ca se face un show video-media la Tg Mures intra in contact cu organizatorii, propune proiecte etc, vezi ca Perifericul gazduieste instalatii video propunele oraganizatorilor proiectul tau, vezi ca CIAC e only media...go for.

Ca sa nu spun cite invitatii la te miri cite evenimente media au fost postate pe nettime...

4) nu nu sint un specialist.

5) pina una alta insa strategia ta a fost buna. uite cum vorbim noi despre problemele tale...

dan perjovschiDo You Yahoo!?
LAUNCH - Your Yahoo! Music Experience