www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-ro] FW: British Council te invită la Bienala de la Veneţia
Irina Cios on Fri, 6 May 2005 12:20:17 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] FW: British Council te invită la Bienala de la Veneţia


COMUNICAT DE PRESA 

3 mai 2005

British Council te invită la Bienala de la Veneţia 


Vrei să participi la deschiderea Bienalei de la Veneţia, unul dintre cele mai importante evenimente de artă contemporană din întreaga lume? Intră în concursul organizat de British Council şi poţi fii unul din cei patru participanţi la un program educativ organizat în parteneriat cu Pavilionul Britanic din cadrul Bienalei, care anul acesta găzduieşte expoziţa artiştilor Gilbert & George. 


Artiştii britanici Gilbert & George şi-au câştigat reputaţia internaţională lansând conceptul de sculptură vie în anii '60. De atunci, ei au lucrat în diverse domenii şi tehnici, uimind publicul de pretutindeni cu interpretarea neortodoxă a termenului "sculptură". Gilbert & George au fost invitaţi să reprezinte Marea Britanie la ediţia din acest an a Bienalei de la Veneţia. British Council are rolul de administrator al Pavilionului Britanic din cadrul prestigioasei manifestări, care a fost rampa de lansare pentru sculptura britanică încă de la începutul anilor '50.


Pentru a participa, trebuie:

- să ai între 18-30 de ani 
- să vrei să scrii despre arta şi cultura contemporană 
- să ai cunoştinţe temeinice de limbă engleză. 


Experienţa anterioară în jurnalismul cultural constituie un atu, dar nu este obligatorie. 


Trimite-ne o cronică inovativă şi bine documentată, de maximum 400-600 cuvinte (variante în limba română şi engleză) pe tema: Gilbert & George: sculptură vie!?!


Dosarul de înscriere complet trebuie să conţină, pe lângă cronică:


- CV în limba engleză, cu date de contact  
- Copie după paşaport valabil 
- O scurtă scrisoare de intenţie din care să rezulte acordul de a publica materiale în ziare/reviste/alte medii de informare şi disponibilitatea de a călători la Veneţia în perioada 10-17 iunie a.c.


Trimite dosarul prin e-mail la adresa: Codruta.Cruceanu {AT} britishcouncil.ro sau depune-l la cel mai apropiat Centru British Council din Bucureşti, Iaşi Cluj sau Timişoara până luni, 16 mai 2005, orele 9.00 a.m. Candidaţii selectaţi vor fi contactaţi telefonic pe 20 mai, pentru un interviu final. Câştigătorii vor fi anunţaţi pe 23 mai. Premiul constă în acoperirea cheltuielilor de participare la programul educativ organizat de British Council România şi Departamentul de Arte Vizuale al British Council Londra (transport cu avionul, cazare şi masă, bilete de intrare pentru vizitarea Pavilionului Britanic şi a altor expoziţii britanice, scoţiene, irlandeze din cadrul Bienalei, materiale şi mape de presă).


Mai multe detalii despre Gilbert & George poţi afla la www.britishcouncil.ro/...... 


British Council Telefon 307.96.00 

Calea Dorobanţilor 14 Fax 307.96.01 

Bucureşti 010572 Email bc.romania {AT} britishcouncil.ro

România Web www.britishcouncil.ro

British Council este organizaţia internaţională a Marii Britanii pentru relaţii culturale şi educaţionale. Suntem prezenţi în 220 de oraşe din 110 ţări din întreaga lume. Oferim oamenilor de pretutindeni o deschidere către creativitatea şi realizările britanice şi stabilim relaţii durabile între Marea Britanie şi alte ţări. Ne desfăşurăm activitatea în special în educaţie, societate civilă şi domeniul creativ. Suntem o organizaţie apolitică, dar ne bucurăm de o strânsă colaborare cu guvernul britanic. În anul 2004-2005 British Council a înregistrat un venit de 475.4 milioane de lire sterline, dintre care 172 milioane au fost donaţi de guvernul Marii Britanii. Pentru mai multe informaţii despre activitatea British Council în România vizitaţi: www.britishcouncil.ro 


_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro {AT} nettime.org
http://amsterdam.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/