www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-ro] PRESS RELEASE: The Fresco of The Night, in premiera romanea
Florian LIBER on Tue, 11 Apr 2006 22:10:06 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] PRESS RELEASE: The Fresco of The Night, in premiera romaneasca


White Night in Montreal. ODACE ÉVÉNEMENTS
  
 Artistul plastic Florian LIBER (Universitatea din Montreal) a fost ales sa realizeze o fresca de dimensiuni monumentale in inima Montrealului, down town Mont-Royal ? cartierul boem al Canadei franceze. Pe tema femeii urbantouch, « Nici prostituate, nici zeitze », artistul canadian de origine romana va incastra in murala montrealeza o fresca de mari dimensiuni in perioada 8-11 iunie 2006 (NBTN l?événement en arts visuels de Montréal, Odace.CA) avand ca si criterii procesuale/relationale de creatie conjunctia intre arta si societate care surprinde mutatiile recente ale practicilor artistice (hyperreale sau virtuale) din metropolele contemporane nord-americane, si nu numai. Actorii urbani, mai ales femeile urbantouch-nici prostituate nici zeitze incep sa constientizeze existenta unei maladii de insufucienta estetica, un eventual deces al frumosului cotidian. « La femme sophistiquée des grandes métropoles; on y explore les effets postindustriels sur le processus de
 développement de l'infrastructure down industrielle? Surtout pas! ? passer la nuit dans les rues-cité de Montréal métropolitain, être branché au réseau bohème, tomber amoureuse d?un téléphone portable dernier cri dans un bar sur le boulevard Saint-Laurent ...» (F.Liber) Interventia urbana a artistului plastic de origine romana va fi mediatizata de Odace Mont-Royal. Contractul pentru drepturile de autor va fi semnat pe datat de 2 mai orele 14h00. Din motive de drepturi de autor o imagine propusa a frescei selectate va fi facuta publica dupa semnarea contractului cu municipalitatea montrealeza. Puteti vizita lucrari ale artistului pe aceeasi tema la adresa http://www.urbantouch.blogspot.com/.
  
 Artintercontemporain & Département de Communication UdM, CA
  
 NOTA : Pentru agentiile de presa, jurnale, reprezentanti media se va face public documentul oficial (nr. FAX confirmare) al evenimentului, la cerere. 
 contact: artcontemporain {AT} fido.ca
  

		
---------------------------------
Yahoo! Messenger with Voice. Make PC-to-Phone Calls to the US (and 30+ countries) for 2¢/min or less.
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro {AT} nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/