geert lovink on Wed, 3 Jul 2002 11:20:01 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] De Appel: Uitnodiging


Title: FW: Uitnodiging/invitation
From: pers/press De Appel
Sent: Wednesday, July 03, 2002 9:54 AM
Subject: FW: Uitnodiging/invitation

Sven Augustijnen, Nathalie Bruys, Jeroen Jongeleen in: CINEMA, SOUNDS, SYNERGY. Opening vrijdag 5 juli van 18 tot 20 uur.

CINEMA: SVEN AUGUSTIJNEN, L'École des Pickpockets, 6 juli t/m 4 september
De videotape 'L'École des pickpockets' van Sven Augustijnen (Mechelen, 1970) werd gemaakt in het kader van Brussel 2000 culturele hoofdstad van Europa. Kunstenaars infiltreerden met werk in de ondergrondse tramverbinding die het Noord- met het Zuidstation in Brussel verbindt. Augustijnen toont in zijn video hoe twee ervaren, professionele zakkenrollers een aspirant-zakkenroller na enkele uren opleiding in een besloten repetitieruimte tot een beloftevol talent omvormen. De leerling wordt stapsgewijs ingewijd in de filosofie van het métier waarbij de verschillende kunstgrepen (van vestzak naar broekzak en verder) worden gedemonstreerd en geoefend. Er wordt er proefgedraaid op bereidwillige vrijwilligers, per toeval geplukt van de straat.

SOUNDS; NATHALIE BRUYS, nieuw werk, 6 juli t/m 4 september
Nathalie Bruys (Dordrecht, 1975) maakt muziek, radio, performance, geluidinstallaties ('Air de P-P-Paradis', Stedelijk Museum Bureau Amsterdam ), maar maakt ook video’s, produceert platen en cd’s, is programmamaker en treedt op als dj. Nathalies alter ego KODI produceerde opvallende werken en performances voor radio WORM, de Kunstvlaai en Dot.nu. Voor De Appel presenteert Bruys nieuw werk.

SYNERGY: JEROEN JONGELEEN, ‘Influenza/Microjam’, Unicura 1 & 2, t/m 25 augustus
Onder de noemer Unicura 2 toont Jeroen Jongeleen (Rotterdam. 1967) in deze tweede fase van ‘Influenza/Microjam’ dia’s van het proces dat sinds de start van het project gaande is. Over de veertig wildplakkers brachten hun stickers aan op straatmeubilair en delen van gebouwen. Het resultaat is een vreemde chaotische vorm van urbane esthetiek op microschaal.

Met speciale optredens van Wilfried Hou Je Bek (performance) and Kid Goesting (draaitafels). De bar is OPEN.

Nog t/m 25 augustus, MUNTEAN/ROSENBLUM, To Die For
In hun installatie voor De Appel gebruiken Muntean/Rosenblum (Graz 1962, Haifa 1962) het ruimtelijke karakter van de zalen op de eerste verdieping: ze verbinden de ramen aan de voorkant met de ramen aan de achterkant door een buitenproportioneel trimapparaat te maken, dat de gehele ruimte transformeert tot een fitness studio. Terwijl de aan het plafond hangende monitors beelden vertonen van een wereld van een volmaakt welzijn en eilandjes met handdoeken en planten een paradijs creëren van lichamelijke ontspanning, confronteren de schilderijen en films vol beelden van parkeerterreinen de kijker met de trieste realiteit van het hedendaagse stadsleven.