Martine Posthuma de Boer on Fri, 30 Jan 2004 11:06:04 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] VP nieuws


Virtueel Platform Nieuws
 
Debat Kenniseconomie heeft cultuur nodig - 26 februari 2004
16:00-18:00 uur, De Balie, Amsterdam 
In de creatieve industrie is een praktijk ontstaan waarbij innovatief gebruik van technologie leidt tot bijzondere toepassingen voor onderwijs, sociaal, economisch en cultureel gebruik. Het huidige beleid houdt te weinig rekening met deze bron van culturele en maatschappelijke innovatie. Het onderkent onvoldoende het aanwezige potentieel in Nederland en de internationale reputatie op het gebied van het ontwerp van nieuwe media en technologische toepassingen. Het is van groot belang dat de overheid erkent dat deze creatieve industrie een drijvende factor is in het vorm geven van Nederland als kennisland en de daarbij behorende industriŽle, commerciŽle en culturele ontwikkeling. Zonder deze creative industries gaat het innovatieklimaat van Nederland verloren. Het Virtueel Platform organiseert een debat op 26 februari in de Balie om dit thema te bespreken met de woordvoerders cultuur en ICT van de Tweede Kamer. 
Binnenkort meer>>>> www.virtueelplatform.nl
 

e-culture fair op kunstkanaal - 1 februari 2004
Kunstkanaal toont in deze uitzending fragmenten van de 'e-culture fair 2003', het nieuwe media evenement dat Virtueel Platform afgelopen oktober organiseerde in Amsterdam. Hierin onder meer interviews met Glenn Otis Brown (Creative Commons) en Kristina Anderson (Steim). Gedurende de twee dagen van de e-culture fair heeft het Virtueel Platform in samenwerking met het Nederlands Instituut voor Mediakunst, Montevideo/TBA live opnames via het internet uitgezonden. Dit materiaal is nog te zien op www.centraalstation.net.
Uitzending:  Amsterdam Salto A1: zondag 21.30-23.00 uur, Rotterdam RTV: zondag 22.00-23.30 uur, Den Haag Casema kanaal 54+: zondag 12.30-14.00
 
 
Scenario workshop Charles Leadbeater - afgelopen 3 december 2003
Het afgelopen jaar is er in de politiek en de media heel wat te doen geweest rondom innovatie en de Nederlandse kenniseconomie. Om even te ontsnappen aan het huidige publieke debat en te komen tot een frisse blik nodigde het Virtueel Platform op 3 december Charles Leadbeater (Demos) uit om een brainstorm te leiden. Leadbeater presenteerde zijn nieuwste ideeŽn over innovatie, waarna vervolgens een kleine gevarieerde groep onderzoekers, ontwerpers en andere creatieven en denkers hun gedachten de vrije loop lieten gaan over innovatie, en mogelijke scenario's voor de toekomst. Dit resulteerde in een vrije en persoonlijke benadering van het begrip. 
Meer>>>> http://www.virtueelplatform.nl/nl/nieuws/Charles%20Leadbeater.html
 
 
Virtueel Platform 2004 en verder....
Ondanks alle drukte omtrent de e-culture fair heeft het Virtueel Platform het einde van 2003 tijd gevonden om zich te bezinnen op vroegere activiteiten, huidige taken en toekomstige ambities. Dit vindt zijn weerslag in het beleidsplan 2005-2008 , dat dient als aanvraag voor een meerjarige subsidie in het kader van de cultuurnota 2005-2008. Het beleidsplan is te downloaden op de Virtueel Platform site.
Meer >>>> http://www.virtueelplatform.nl/nl/nieuws/beleidsplan.html


 
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (grootveld@nrc.nl).