wim on Tue, 24 Oct 2006 15:58:40 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Meneer de Wit invitatie


INVITATIE

Centrum voor kunst en cultuur Meneer De Wit presenteert met ‘Movement of being/Stills of being’ nieuw werk van Marieke Bikkers (sculptuur en tekeningen) en Elise van Iterson (tekeningen, werk in vilt). Beide kunstenaars studeerden aan de Gerrit Rietveld Academie. De opening is a.s. 27 oktober om 20:00. Na het officiële gedeelte kan het publiek zich op de bar storten en zich vrij bewegen op de klanken van DJ Fiasco

Adres: Witte de Withstraat 10, 1057 XV, Amsterdam.
Kantoor: Baarsjesweg 136hs, 1057 HM, Amsterdam, tel: 020-7851663.
Openingstijden galerie: vrijdag t/m zondag, 14:00 – 18:00 of op afspraak via 06-55778985 of galerie@meneerdewit.com.
Sluitingsdatum: 19 november.MARIEKE BIKKERS
Marieke Bikkers’ werk gaat steeds over het gaan van de ene plaats naar de andere, over reizen. Meer specifiek onderzoekt zij de transformatie die men ondergaat door onderweg zijn. Onderweg van A naar B is alles nog mogelijk.
Ze verbeeldt de kracht van onprettige, vaak ongrijpbare zaken waar we nauwelijks omheen kunnen. Rituelen maar ook patronen van banale aard die door hun zwaarte juist absurde, soms geestige gevoelens kunnen oproepen.


ELISE VAN ITERSON
Elise Iterson vertelt in opeenvolgende beeldende situaties het verhaal van een antiheld die zich aanpast, in welke situatie hij zich ook bevindt. Het onderwerp van Van Itersons epiek is de levenservaring, de opeenvolging van kleine rampen. De afbeeldingen hebben iets verontrustend. Ze zien er aangenaam en onbekommerd uit, maar de poses van de man stralen vertwijfeling, machteloosheid en naïviteit uit. M.a.w.: ze houden de schijn hoog.


In Itersons werk verbindt zij de Belgische traditie van surrealisme en absurdisme met de Nederlandse van sereniteit en abstrahering. Haar droge en realistische manier van vertellen maken het absurdistische nog ‘absurdistischer’.


MENEER DE WIT

Meneer de Wit is een kunstenaarswerkplaats van de Stichting De Cultuur Podia en biedt een podium aan nieuwe media, fotografie, klassieke beeldende kunsten, toegepaste kunst en vormgeving, podiumkunsten, cultuur in de breedste zin des woords, multicultuur en persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling.Meneer de Wit staat middenin de maatschappij. Bij Meneer de Wit gaat het erom dat de deelnemende kunstenaars leren van elkaar en van het aanwezig zijn met elkaar.Meneer de Wit is opgezet als een professionele organisatie, die naast het nastreven van financiële onafhankelijkheid ook cultureel ondernemerschap stimuleert.


Meneer de Wit bestaat op dit moment uit een zevental ateliers waar ruim 20 kunstenaars en vormgevers werkzaam zijn. Daarnaast beschikt Meneer de Wit over een tentoonstellingsruimte waar tweemaandelijks tentoonstellingen georganiseerd worden door zowel gebruikers van Meneer de Wit als gastkunstenaars. De centrale ruimte wordt tevens gebruikt voor kleinschalige evenementen en is een podium voor performances, dans, poëzie, muziek, e.d.
In de toekomst zal Meneer de Wit verder uitgebreid worden met een aantal ateliers en 3 studioruimtes waar cursussen gegeven kunnen worden en ruimte zal komen voor een middelgroot podium.

MEER INFORMATIE
www.meneerdewit.com
Conservator: Wim Jongedijk, tel. 06-55778985.______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).