Jo van der Spek M2M on Tue, 2 Jun 2009 09:28:58 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Oproep: Tweede Week van Ahmed Isa 10-14 augustus


SCHIPHOL BRANDt DOOR
No borders between us

De tweede Week van Free Ahmed Isa: 10 - 14 augustus 2009

All Included en M2M doen een beroep op kunstenaars, activisten, tuiniers, onderzoekers, studenten, locatiemanagers, mediamakers, hackers, taalgoochelaars en andere migranten aller landen om het proces tegen Ahmed Isa aan te grijpen voor een uitzinnige kunstzinnige uitleving in spontane improvisaties, collaboraties en grensoverschrijdende interventies.

Het Gerechtshof van Amsterdam heeft beslist dat de inhoudelijke behandeling van het hoger beroep van Ahmed Isa inzake de Schipholbrand na twee keer uitsel nu echt plaats gaat vinden van 10 tot en met 14 augustus. De tweede campagneweek staat daarmee nu ook vast: eveneens van 10 tot 14 augustus.

Dit is een oproep om je aan te sluiten en mee te doen aan een nieuw hoofdstuk in de strijd voor vrijheid van migranten.
M2M Radio en All Included zullen live verslag doen van het proces op http://m2m.streamtime.org

Buiten het Paleis van Justitie (Prinsengracht 426) zal onze mediabus op de stoep staan voor verslaggeving en andere kritische beelden en geluiden.

Er komen internationale waarnemers om te toetsen aan internationale standaards van fair trial en mensenrechten. De overlevenden van de Schipholbrand en alle andere slachtoffers van vreemdelingenbewaring zijn transnationaal. Ook de Schipholbrand zelf en de politiek die de brand mogelijk maakte is onderdeel van een internationale ontwikkeling. Dus is het proces van verantwoording ook van internationale betekenis, want vreemdelingenbewaring wordt in heel Europa ingevoerd. De campagne activiteiten zullen daarom ook een internationaal karakter krijgen.

Het imago van Nederland als kampioen van international justice en mensensenrechten contrasteert met de wijze waarop migranten worden buitengesloten en opgesloten. Omdat het volop zomer is en veel buitenlanders welkom worden geheten in Amsterdam is besloten om de aktiviteiten dit keer niet alleen in theaters te organiseren maar ook in de buitenlucht.Na het proces volgt vermoedelijk de uitspraak op 28 augustus.En daarna maken we ons op voor de Vierde Herdenking van de Schipholbrand op 24, 25 en 26 oktober.

Nadere informatie:
All Included, Vincent de Jong
Vertrokken Gezichten en M2M Radio, Jo van der Spek

info@allincluded.nl
http://www.allincluded.nl
Plantage Doklaan 12 1018 CM Amsterdam
tel +31(0)20-3795236

m2m@streamtime.org
http://m2m.streamtime.org
Zeeburgerkade 386
1019HP Amsterdam
tel +31(0)624148872

Doneren : ING 4864527 tnv 'all included' te Amsterdam ovv Free Ahmed Isa. Bestel de DVD van de Theatervoorstelling: 11 Euro ING 3452284 tnv Jo vd Spek, Amsterdam ovv DVD


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).