remcobeeskow on Sun, 7 Jun 2009 17:56:12 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] ConClub editie 8 - 19 juni - Rotterdam: Black Meteroric Star (US), Christoph Draeger (CH), Johanna Billing (SE) e.a.


COnClub # 8

Op vrijdag 19 juni is er een nieuwe (en voorlopig laatste) ConClub editie op een bijzondere locatie: een oude loods in Delfshaven met een bijzondere headliner: Black Meteoric Star - live (Gavin Russom / DFA). Eind mei maakte Gavin Russom het MOMA in New York nog onveilig met dit authentieke acid-house project en tijdens deze 8e editie heeft ConClub de primeur in Nederland. De eerste plaat onder de naam Black Meteoric Star (van een serie van drie) van muziekproducer / kunstenaar Gavin Russom (US) komt een week eerder uit op James Murphy's DFA Records (o.a.LCD Soundssystem). Russom maakt al jaren exposties, concerten en platen. Hij richt zich op meerdere disciplines tegelijk, zo gaat iedere Black Meteoric Star 12" vergezeld van een bijbehorende poster van zijn hand. In het verleden maakte hij muziek met vrienden van Kelley Polar en Lightning Bolt en een aantal jaren geleden bracht Russom samen met Delia Gonzales ook al een indrukwekkende plaat uit op DFA. Sinds hij in Berlijn woont, gebruikt hij zelf ontworpen en gemaakte instrumenten om daarmee een soort 'twisted acid' te maken, refererend aan de rauwe, ritmische psychedlica van de jaren '80: de Chicago acid-house, maar ook verwijzend naar Eurodisco uit de jaren '70. 

Als je bekend bent met IntergalacticFM internet radio (voorheen Cybernetic Broadcasting System) dan hoorde je waarschijnlijk al eens muziek van de Rotterdamse producer en dj Roberto Auser. Hij draait een set met Chicago house, obscuriteiten en eigen producties: veel synthesizers, deep space en sci-fi. Zijn producties dragen de naam Auserland Dub Combination en hij bracht vorig jaar werk uit op Dixon & Ame's Innervisions label en op Marco Passarani's label Nature, met Wally Badarou, de synthesizer man achter Tom Tom Club, Grace Jones en Level 42. Dj's Marco & Orpheo besluiten de avond. Zij geven regelmatig feestjes in Club Up en de Flexbar in Amsterdam en zorgen met hun sound altijd voor een zweterige dansvloer. Pascal de Man programmeert voor ConClub grote, bewegende abstracte projecties tijdens de nacht. 

Boven is een plek om even te 'chillen', hier presenteert Boris van Hoof een nieuwe installatie met 16 mm projectie en hier vind je ook de lichtwand ontworpen door architect Marieke van Hensbergen. Vroeger op de avond screent ConClub een aantal videowerken. Van 21.00 tot 22:00 uur vertonen we de film (-loop) 'This is How we Walk on the Moon' van de Zweedse kunstenaar Johanna Billing. De film laat een groep mensen zien tijdens een zeilinstructie. Deze groep bestaat uit de muzikanten die verantwoordelijk zijn voor de soundtrack van de film: een interpretatie van het gelijknamige nummer van Arthur Russell. Daarna om 23:00 uur wordt ' Hippie Movie' vertoond, van de Zwitserse kunstenaar Christoph Draeger. De film is gemaakt met HD video en Super-8, en is een 'vrije' documentaire over een door hem geinitieerde hippie-community in Polen, die zichzelf Tropolicalia noemt. Draeger maakte gedurende een verblijf van drie maanden in Polen een ironische remake van San Francisco's Summer of Love in 1967: de revolutie die destijds niet plaatsvond in Oost-Europa. Ook laat ConClub twee andere korte films van Draeger zien: 'My Generation' (5 min) om 02:30 en 'Blow Up, Stroll on' (3 min) om 03:57 uur. De reenactment 'Blow Up, Stroll on' werd al vertoond tijdens de eerste ConClub in 2007 en zal ook ConClub's laatste videovertoning zijn: de afsluiting van een periode waarin 8 edities plaatvonden (en Christoph Draeger zijn trilogie "the End of the Remake" afrondde). 


LET OP: KOOP KAARTEN ONLINE IN DE VOORVERKOOP, CONCLUB HEEFT DAN JE EMAIL EN STUURT JE OP DE DAG VAN HET EVENT HET ADRES VAN DE LOCATIE. EVENTUEEL RESTERENDE TICKETS WORDEN AAN DE DEUR VERKOCHT VOOR E12,----------------------------------------------------
ConClub editie 8
Vrijdag 19 juni, 21.00 uur - 04.00 uur
Rotterdam, entree E8,- (vvk)
Presale en info: www.conclub.nl
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).