Marieke Istha on Mon, 8 Jun 2009 14:53:35 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Nederlands Instituut voor Mediakunst programma UPDATE


Nederlands Instituut voor Mediakunst programma UPDATE

++++
Lezing Jan Robert Leegte
Woensdag 10 juni
In het kader van de tentoonstelling "Fluid Architectures" licht Jan Robert Leegte zijn gedachten over het ervaren van materiaal toe met betrekking tot zijn eigen werk. In deze ijle periferie van het materiaalonderzoek komen onderwerpen aan de orde als onscherpte en code, Carlos Castaneda en alpinisme, ornamentiek en het sublieme, dromen en wakker worden. Jan Robert Leegte deconstrueert de fysieke ervaring, waarbij hij tracht verwarring en groeiend ontzag te creëren voor de wereld om ons heen.
Aanvang 19.00 uur.
Deur open 18.30 uur.
Toegang 3,50 (studenten 2,50).
Reserveren info@nimk.nl

++++
Workshop Walter Langelaar mod[d][el]ing NIMk
Zaterdag 13 juni
Deze workshop richt zich op de tools en creatie van een simpel interactief architectonisch model, oftewel een gamelevel. We gebruiken het NIMk gebouw als onderwerp voor de ontwikkeling van een virtueel replica van de verdiepingen en expositie ruimtes, gebruik makend van textures en plattegronden die we om ons heen vinden.

In principe is de workshop een stoomcursus in gamelevel-editing, waarin we het hele creatieve proces volgen van het maken van textures aan de hand van zelfgemaakte foto's, het importeren van deze textures in de level-editing software, het bouwen van een virtueel model aan de hand van plattegronden, het 'opplakken' van je textures op dat model, en tot slot de compilatie van het uiteindelijke level.

De tools die we zullen gebruiken zijn allemaal gebaseerd op OpenSource projecten, zoals the GIMP voor het maken van textures, NetRadiant voor gebruik als level-editor, en OpenArena als game-engine. We gebruiken deze software op een Ubuntu GNU/Linux besturingssysteem, met als extra mogelijkheid voor alle deelnemers om zo de gehele ontwikkelomgeving als bootable USB-stick of CD mee naar huis te nemen.

Ondanks de technische aspecten van de workshop is er geen specifieke kennis vereist van de deelnemers, behalve basic computing vaardigheden. Deelnemers kunnen hun eigen (digitale) fotocamera's meenemen voor een deel van de workshop,en als je vertrouwd bent met het werken in een Live GNU/Linux omgeving kan je eventueel ook je eigen laptop meenemen.

De workshop wordt gegeven door Walter Langelaar. Langelaar is werkzaam op het gebied van 'post-interactief beeldhouwen' en gebruikt 'dedicated machines' in het galerie-, festival- en partycircuit. Hij is een van de oprichters van het artistieke medialab 'moddr_', dat nu deel uitmaakt van het WORM collectief in Rotterdam.

Tijd: 11.00 - 18.00 uur
Taal: engels
Deelname: 15 euro (studenten 10,-)
Aanmelden via info@nimk.nl

++++
DNK installation Art Series #3: Space, Time, Signatures
12 - 26 juni
DNK presenteert een geluidskunst tentoonstelling in het NIMk met installaties van Andre Avelas en Bradley Pitts samengesteld door Koen Nutters / DNK.

Openingsevent vrijdag 12 juni om 20.00 uur met een concert van Acid Furious en muziek van de DNK Terror Unit.

Eindevent op vrijdag 26 juni om 20.00 uur met een concert van TBA en muziek van de DNK Terror Unit (DJ Master-mink & The Snail).

Meer informatie zie: www.dnk-amsterdam.com


++++
wiki loves art / NL
1- 30 juni
Doe mee met Wiki Loves Art/NL: een fotowedstrijd die van 1 t/m 30 juni plaatsvindt in musea door heel Nederland. Iedereen mag in deze maand foto's maken van geselecteerde kunstwerken in de deelnemende musea. De foto's worden vervolgens door een jury beoordeeld en een deel van deze foto's zal later gebruikt worden om Wikipedia artikelen te illustreren. Het doel van Wiki loves art/NL is het verrijken van Wikipedia met foto's van Nederlands cultureel erfgoed. informatie zie www.wikilovesart.nl

Het NIMk doet ook mee aan Wiki Loves Art/NL, kom bij ons langs en fotografeer een van onze kunstwerken zie voor de lijst www.wikilovesart.nl/nimk

Wiki loves art /NL is een project van Creative Commons Nederland (www.creativecommons.nl) en Wikimedia Nederland (http://nl.wikimedia.org) in samenwerking met Erfgoed Nederland, N8 en XS4ALL.

Nederlands Instituut voor Mediakunst
Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
http://www.nimk.nl


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).