Jolijn Swinnen on Mon, 21 Sep 2009 16:53:36 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Grondtonen verkent nieuwe toekomstbeelden


Grondtonen verkent nieuwe toekomstbeelden 
 
di 22 & wo 23 september | 19h30-23h00 | â16/(â11 kunstvakstudenten) incl. hapjes & drankjes, in Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond. 
Met de optimistische voorstelling An Anthology of Optimism, Joris van Casteren over zijn boek Lelystad en de ecologische voetafdrukken van Steven Vromman. De Meisjes Loos zorgen voor de muzikale begeleiding.
 
Theatermakers, schrijvers, musici en filmers gaan twee avonden lang op zoek naar prikkelende, nieuwe toekomstbeelden. Onder de noemer Endism/Optimism vormen ze nieuwe theorieÃn over het nakende einde van de wereld - en over een nieuw begin. Terwijl je flaneert van het ene onderdeel naar het andere serveert Grondtonen je zinnenprikkelende hapjes en drankjes. 
 
In de Nederlandse premiÃre van de voorstelling An anthology of Optimism verkondigen Jacob Wren (Canada) en Pieter de Buysser (BelgiÃ) dat het tijd is voor een nieuw tijdperk; het kritisch optimisme zal de 21ste eeuw inluiden. In een brief gericht aan schrijvers, kunstenaars, denkers, wetenschappers, politici en zakenlui van over de hele wereld vragen zij hen om een bijdrage voor deze nieuwe denkpiste. Ze reageren met foto, film, object, tekst, een muziekstuk, schilderij of tekening en beantwoorden zo een cruciale vraag: zou het kritisch optimisme kunnen werken? 
 
Auteur van Lelystad Joris van Casteren gaat met Chris Keulemans in debat over de maakbaarheid van de samenleving en het jammerlijk falen van grootse plannen voor zijn geboortestad. Ondersteund door een keuze uit zijn persoonlijke fotoarchief komt zo  het beeld van een stad tot leven die ooit het paradepaardje moest worden van de drooggelegde polders.
 
'Less is moreâ bij Belg Steven Vromman, want hij onderzocht een jaar lang hoe hij als vader van twee kinderen een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk kon bereiken. Zijn documentaire Low Impact Man zoekt antwoord op de vraag of duurzaam leven ook echt comfortabel kan zijn. 
 
Onderweg nemen de zes zangeressen van De Meisjes Loos ons mee op sleeptouw naar hun eigen wereld van meerstemmigheid. De dames, onder meer bekend van Cafà de Liefde, zorgen voor muzikale begeleiding en een acte de prÃsence die meteen de toon zet voor de hele avond.
 
--------------------------------------------------------
Reserveren: (020) 626 68 66
Locatie: de Brakke Grond - Nes 45 - 1012 KD Amsterdam 
--------------------------------------------------------
 
_____________________________________

Jolijn Swinnen
Stagiaire Communicatie
Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Nes 45 - 1012 KD Amsterdam
T +31 (020) 622 90 14 - www.brakkegrond.nl <file:///C:/Documents%20and%20Settings/swinnen/Application%20Data/Microsoft/Handtekeningen/www.brakkegrond.nl> 

 
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).