Femke Kaulingfreks on Mon, 1 Mar 2010 10:53:15 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Bijzonder verkiezingsfeest 3 maart (Amsterdam)


Heb je zin om op woensdagavond 3 maart ergens naar de verkiezingsuitslagen te kijken en te discussiëren over democratie, maar wil je niet naar het eigen feestje van een bepaalde partij? Kom dan naar de Passeerdersgracht 23 voor het verkiezingsfeest van Lijst Blanco! Lijst Blanco is een 'schdauw'campagne van de Doetank om mensen bewust te maken van het bestaan en de mogelijkheden van de blanco stem.

Discussieer mee met politici, activisten, kandidaat-raadsleden, filosofen, kunstenaars en andere eigenwijze burgers over de staat van onze huidige representatieve democratie en alternatieve invullingen die aan democratie gegeven kunnen worden. Klim op een aardappelkistje en geef in vijf minuten een vlammend politiek betoog. Natuurlijk zijn de verkiezingsuitslagen te volgen en er zal in de discussies ook direct commentaar op de uitslagen geleverd worden. Er is muziek, er kan gedanst worden en er zijn hapjes en drankjes.

Programma:

20.00 Zaal open.
20.30-20:45 Debat over de staat van de vertegenwoordigende democratie vandaag. Gasten: Herman van Gunsteren, Pieter Pekelharing, Paula van Dijnen (SP) en Tamira Combrink (GroenLinks)
21:30-22:15 Muziek door 06 Zinkbuis.
22:15-23:00 Debat over (a)politieke alternatieven voor vertegenwoordigende democratie. Gasten: Thomas Berghuijs (VVD), Rodrigo Fernandez (Amsterdam Anders), Kriss Sol (onderzoeker en activist), Gerrit Barnard (Transition Towns) 23:00- 01:00 Dansen bij muziek van DJ Conrad, onderbroken door politieke performances.

Locatie: Passeerdersgracht 23, Amsterdam.
Toegang: gratis.

Kijk ook op www.lijstblanco.nl


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).