Stoffel Debuysere on Sun, 7 Mar 2010 13:38:24 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Courtisane Festival 2010


COURTISANE FESTIVAL 2010
17 - 21 maart 2010. Gent, België

De 9de editie van het Courtisane festival brengt opnieuw een unieke mix van film, video, audiovisuele performances en installaties. Op verschillende locaties in Gent kun je kennis maken met het werk van de meest avontuurlijke filmmakers en mediakunstenaars van vandaag en morgen. Vijf dagen lang cinema-ervaringen op het scherp van de snee.

Zoals vanouds staat een uitgebreide selectie van recent Belgisch en internationaal video- en filmwerk op het menu, een prikkelende mix van jong geweld en gevestigde waarden die ons mateloos beroeren en uitdagen. Op twee thema-avonden worden tal van performances, installaties en screenings geserveerd. Donderdag 18 maart staat in het teken vanNight Vision en gaat in op de dynamiek tussen zichtbaarheid en onzichtbaarheid, licht en donker, kijken naar en in de nacht, met o.a. Paul Clipson & William Fowler Collins, Phantom Limb & Earth's Hypnagogia, Disinformation en Pieter Geenen. In Surface Tension, op vrijdag 19 maart, peilen Dominique Petitgand en het drietal Paul Abbott, Seymour Wright en Ross Lambert naar de plooien en breuklijnen tussen perceptie en bewustzijn, ervaring en betekenis.

Artists in Focus zijn dit jaar David O'Reilly, een rijzende ster in het animatie-landschap. Morgan Fisher, die met zijn filmwerk behendig laveert tussen avant-garde, filmindustrie en hedendaagse kunst en David Gatten die werkt waar het gedrukte woord en het bewegende beeld elkaar kruisen. De tentoonstelling Digest Sound focust op de geslaagde of falende combinatie van communicatie en technologie, met werk van o.a. Matt O'dell en Barry Hale & Joe Banks. De limieten van communicatie worden ook verkend in het programma Vital Signs, met films en video's van Katarina Zdjelar, Gary Hill, David Gatten en vele anderen. Aanvullend presenteren onze vrienden van Kraak ook een reeks concerten. Noteer alvast Carlos Giffoni & Oneohtrix Point Never als voorproefje op 14 maart!

volledig programma: www.courtisane.be
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).