Marieke Istha on Fri, 18 Feb 2011 14:55:15 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] NIMk presenteert: To Transfer or to Transform #4


Nederlands Instituut voor Mediakunst presenteert:

To Transfer or to Transform #4
24 februari - 20 maart

Het Nederlands Instituut voor Mediakunst (NIMk) onderzoekt de virtualisatie van computer based installaties als conserveringsstrategie. Samen met Bill Spinhoven van Oosten wordt de installatie I/Eye als casestudy in twee versies uitgevoerd, de originele versie uit 1993 met de toen toegepaste techniek en de her-installatie met techniek uit 2011.  Op 24 februari 20:00 uur presenteert Hanna Hoeling het onderzoeksproject en zal Bill Spinhoven van Oosten de eerste resultaten bespreken. Bovendien zullen Tabea Lurk en Juergen Enge de strategie die zij hanteren in hun onderzoek naar virtualisatie van kunstwerken aan de Bern University of Applied Art presenteren. Meer informatie over het project http://www.iart.nu en http://www.aktivearchive.ch/fileuploads/pdfs/Virtualisation_Summary.pdf

De installaties worden van 24 februari tot 20 maart gepresenteerd in de mediatheek van het NIMk. Bij de opstelling hoort een vergelijkend onderzoek naar publieksbeleving. Hiermee onderzoekt het NIMk de diverse manieren om inzicht te geven in de veranderende techniek en de gevolgen ervan op het publiek.

Tijdens de opbouw worden alle handelingen uitgebreid gedocumenteerd zodat instructies voor her-installatie en plannen voor een lange termijn aanpak ten behoeven van de conservering opgezet kunnen worden. De documentatie van de case-studie en de handleidingen voor her-installatie zijn onderdelen van het project Obsolete Equipment dat het NIMk ism Packed uitvoert.

24 februari: Aanvang 20.00 uur // Toegang gratis // reservations@nimk.nl

Meer info: http://nimk.nl/nl/agenda/to-transfer-or-to-transform-4

Nederlands Instituut voor Mediakunst
Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
T 020 6237101
F 020 6244423
http://www.nimk.nl
 
 

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).