PLANETART on Sun, 20 Feb 2011 06:36:48 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Filtered Failure 25 Feb - het filteren van mislukking


PLANETART - GOGBOT event + expositie, Volkskrantgebouw, Wibautstraat 150, Amsterdam:

'Filtering Failure' expositie: 28-2 tm 1 -4

Paul Davis (US/UK), Gijs Gieskes (NL), Nullsleep (US), Jon Satrom (US), Notendo (US), No-carrier (US), Karl Klomp (NL), Jodi (NL/BE), Videogramo (ES), Benjamin Gaulon (IR/FR) curated by Julian van Aalderen en Rosa Menkman.

event en opening expositie: vr. 25-2 20.u toegang gratis

live acts: Eustachian (US), (experimental/metal/trash), Regina Thompson (Ru) + Simian Switch (freakshow/experimental), SID lords (C64/8bit audio), Occult Wining Sluts (B) (experimental)

'Filtering Failure' is de eerste in een serie events en exposities als voorbereiding op het jaarlijkse GOGBOT festival in Enschede, 8-11 september 2011. GOGBOT presenteert kunst, muziek en technologie in relatie tot maatschappelijke actualiteit. In 2011 met thema's als information overload, filtering failure, googlization of everything, en een special over Japan, JAPANOIIID!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Filtering Failure

In een zich steeds versnellende cultuur waarin "information overload" normaal is, zijn filters een primaire voorwaarde geworden. We gebruiken ze zowel om open te staan als om ons af te sluiten voor informatie. Filters zijn overal. Maar, we worden ons pas bewust van hun aanwezigheid op het moment dat ze ontbreken of wanneer een filter niet aan onze verwachtingen voldoet.

De expositie Filtering Failure onderzoekt de (relaties tussen) de begrippen "filtering" en "failure", hun werking en op welke manier deze in (lo-fi) digitale kunst opnieuw gebruikt en uitgevonden worden: een onderzoek naar hoe ‘filtering’ en ‘failure’ naast elkaar functioneren of juist hoe deze processen elkaar beïnvloeden.

De expositie Filtering Failure bevat nieuw en ouder werk van de avant-garde van glitch kunstenaars. Deze werken laten het filteren van mislukking zien als een generatief proces, maar tonen ook een genre dat veel verschillende manieren van persoonlijk omgaan met mislukking omvat.

Expositie open 28-2 tm 1-4 ma-vr 14-17 u
PLANETART Wibautstraat 150 Amsterdam www.planetart.nl

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).