Lex Slaghuis on Wed, 3 Oct 2012 18:29:52 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Hackathon Open for Business 13 oktober in Rotterdam


Hoi, wellicht interessant voor open data liefhebbers en / of Rotterdamse programmeurs:

Hackathon Open for Business
Er is op 13 oktober weer een Hack de Overheid Hackathon. De Hackathon vindt plaats in  'Worm' (Boomgaardsstraat 71) te Rotterdam en de inloop is vanaf 9.30 uur.

Hackathon
13 oktober is er een hackathon in Rotterdam die wij samen met Rotterdam Open Data organiseren.Rotterdam Open Data is een initiatief van de Hogeschool Rotterdam en de Gemeente Rotterdam om  innovatie te stimuleren en een meer transparante overheid mogelijk te maken. Daarnaast zijn TNO, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, DCMR Milieudienst Rijnmond, Rotterdam Internet Valley en de Verkeersonderneming partners.

Open for Business
Hack de Overheid denkt dat Nederland koploper in open data kan zijn. Maar dan moeten we NU gaan ondernemen. Een hoop toepassingen zijn pas rendabel als je ze in grote landen in de markt kan zetten. Dus we moeten nu actie ondernemen om onze apps straks in het buitenland te kunnen verkopen.
Het centrale thema voor de Hackathon op 13 oktober is  dan ook 'Open for Business'. Dit betekent dat er naast het ontwikkelen van open data apps, ook nagedacht wordt over de business kant: hoe kan je geld verdienen met je app? We hebben daarom diverse succesvolle tech startups uitgenodigd om samen met jullie kansrijke datasets te selecteren. 

Als team aanmelden
Een sterk team is de "key to success". Apple, Google, Microsoft etc., de meest succesvolle bedrijven begonnen allemaal in teams. Daarom wil Hack de Overheid jou uitdagen om je als team aan te melden voor de Hackathon op 13 oktober in Rotterdam. Van de eerste 10 teams die zich inschrijven vóór 4 oktober krijgt iedereen een 'Open Data koffie-mok' gecustomized door de kunstnaar Arthur van Beek . De mok wordt gecustomized op basis van jouw team-naam en team-omschrijving, dus wees gewaarschuwd! http://www.hackdeoverheid.nl/aanmeldingsformulier-teams-hackathon/

Als individu aanmelden
Je kunt je natuurlijk ook als individu aanmelden. Hiervoor is een apart inschrijfformulier. Meld je hier aan (https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dDkwMXkxS2p2NDZJYVAyeEhOMDhVZEE6MA) of bezoek HackdeOverheid.nl.

Groeten,

Lex Slaghuis

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).