Geert Lovink on Thu, 4 Oct 2012 21:16:37 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Buddhist film festival this weekend @ EYE


Prachtige beelden van Japan in Hanezu (Naomi Kawase, Cannes palm d'or winnares), Under Snow (Ulrike Ottinger, Berlijn) en KanZeOn, een exceptionele muziekfilm; Tibet in Klein Tibet (Nawang ) en Manjushri Zoeken (Dolma Gunther); Westers boeddhisme in When the iron Birds Fly, (Victress Hitchcock & Amber Bemak) en levenskunst inDe kunst van het ouder worden (George Schouten). Babeth van Loo, directeur BFFE

--
Op 6 en 7 oktober vindt in EYE het zevende BFFE / Buddhist Film Festival Europe plaats, dat zich richt op internationale spirituele kwaliteitsfilms met een hoog contemplatief gehalte. Veel van de programmering is voor het eerst in Europa of Nederland te zien en in veel gevallen buiten het land van herkomst nog nooit vertoond.

De Boeddhistische Omroep Stichting organiseert op 6 oktober de Bos BoeddhaDag, met aansluitend om 20.30 uur de openingsfilm van het Buddhist Film Festival Europe, Yangsi - Reincarnation Is Only the Beginning, met special guest Matthieu Ricard.

Speciale gast is dit jaar de Japanse zenboeddhist Kazuaki Tanahashi (1933), vredesactivist, vertaler en schrijver. Kazuaki Tanahashi is het bekendst vanwege zijn sobere zencirkels en indrukwekkende, metersgrote een-penseelstreekkalligrafie. In een demonstratie vertaalt hij meditatie in lijnen, gevolgd door een workshop waar bezoekers dit zelf kunnen ervaren. In drie andere zalen kunt u op diverse manieren kennismaken met het Boeddhisme. Zoals het seminar ‘Bloei – werken aan geluk’ in organisaties, nieuwe meditatietechnieken of het programma rond Boeddhisme in het dagelijks leven, met een workshop, film en interviews.

Kaarten voor de BOS BoeddhaDag zijn à € 17,50 (online) € 18,00 (aan de kassa) verkrijgbaar vanaf 19 sept.

--

http://www.bffe.org/nl/home/
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).