perjovschi dan on Tue, 8 Mar 2005 03:14:45 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] vlad care-l uap pe graurVlad, ai tot dreptul sa critici UAP precum si orice alt fel de institutie de “utilitate publica”. Pentru asta nu trebuie sa te imbraci intr-un anume fel si nici sa ceri anume voie. UAP trebuie sa se reformeze (ca reforma nu-i obligatorie numai la minerit), galeriile UAP nu sint proprietatea celor care le conduc, atelierele n-ar trebui date pe viata si statul n-ar trebui sa se ia pe sine ca interlocutor recunoscind partener numai institutia fosta stalinista.

 

Pe de alta parte din cei 16.000 de metri patrati ai MNAC din Parlament, din cele doua etaje MNAC de la Teatrul National, din MNAC Dalles/Tirg de Martisor si din Kalinderu MNAC fost lab tie ti s-a pus pata pe aia trei metri patrati guvernati de Graur.

 

Ai impartit scena artistica intr-o parte buna (institutii enorme, galerii unicat si citiva artisti cu cv) si alta rea (UAPista cu maestrii si ministere). Te anunt cu regret ca multa lume din zona ta buna a luat premii din zona ta rea, si le-a luat din mina guvernului de trista si corupta amintire. N-am auzit pe nimeni sa-si refuze premiul UAP. 

 

Mi se pare cam easy ce faci. Critici UAP si hopa! ai si cistigat din start. UAP e din alt film. Unul mut si alb negru. Mai mult negru. De ce nu zici direct ca vrei galeria UAP de sub galeria ta de apartament ca oricum toata lumea zice asta. Eu sint convins ca ai face acolo lucruri mai bune. Dar zi omule direct ce vrei. Nu ne mai lua pe dupa Graur.

 

In aceeasi ordine de idei te anunt ca fosta galerie Atelier 35 din strada Eforie sta inchisa de doi ani si nimeni din cei care au expus sau cei care ar fi putut expune nu zice nici pis. De doi ani stau goale si etajele de la National exceptind Tigurile de carte si expozitiile tinerilor artisti gen “Young Colors sub inaltul patronaj a fostului prim Nastase” ctitorul muzeului de arta contemporana Vasile Grigore.\

 

Sau nu-i vorba de aceeasi generatie care isi incepe acum petitia cu “scena de arta contemporana este catastrofala”?In ce priveste curatorul care expune in spatiul pe care-l conduce imi aduc aminte ca tu ai fost primul expozant din Galeria ta de apartament. Care-i problema?  Eu n-o vad. Unii din artistii pe care-i admiri au expus intr-un an si-un pic intr-o multrivnita galerie odata singuri pe urma grup si pe urma ca alt grup. N-am auzit sa ti se fi terminat admiratia. 

Nu este ceva recomandabil dar nu-i nici mare tragedie (in tara in care directorul isi expune colectia privata in muzeul de stat pe care-l conduce si nu-i asa intimplator valoarea lucrarilor creste si iar creste)

 

Ai dreptate trebuie facut ceva. 

 

De pilda va trebui sa lamurim odata si odata daca scena este exceptionala cum ziceau aia care-l urecheau pe Attila ca strica imaginea Romaniei in lume (si in Flash Art) pentru ca nu credea (ca e exceptionala) si care acum ne urecheaza si pe noi de la distanta si din maieu pentru cam acelasi lucru sau e catastrofala cum ziceti voi si daca catastrofala este, atunci cum mama dracului de are cea mai mare galerie zisa muzeu din lume?

 

Dan


		
---------------------------------
Celebrate Yahoo!'s 10th Birthday! 
 Yahoo! Netrospective: 100 Moments of the Web 
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://amsterdam.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/