Asociatia ECUMEST on Wed, 16 May 2007 13:11:24 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] Scena culturala contemporana din Romania in focus pe LabforCulture.org


Scena culturala contemporana din Romania in focus pe LabforCulture.org


La solicitarea LabforCulture.org, un website interactiv, destinat artelor si culturii din Europa, ECUMEST a realizat un material de prezentare a status-ului actual al scenei culturale contemporane din Romania. Documentarea este in prezent parte a sectiunii Region in Focus dedicate Romaniei si Bulgariei in cadrul LabforCulture.org. Region in Focus este o sectiune permanenta a site-ului, care aduce in prim plan o data la trei luni o noua tara sau regiune. 

Materialele realizate despre Romania includ un articol scris de Corina Suteu pe baza interviurilor date de Ciprian Muresan (artist vizual); Alina Serban (curator); Ada Solomon (producator de film); Radu Malureanu (sociolog); Virgil-Stefan Nitulescu (Secretar general, Ministerul Culturii si Cultelor). Realizate de Simona Chitan, jurnalist cultural la Evenimentul zilei, interviurile exploreaza contextul actual al practicilor artistice contemporane in Romania, oportunitatile de cooperare culturala internationala dupa aderarea la UE si chestiunea finantarii publice in cultura.

Documentarea prezentata la Region in Focus include o selectie a organizatiilor culturale independente active in diverse domenii artistice, iar o pagina de forum dedicata subiectelor din jurul acestei sectiuni va fi deschisa in curind.

Vizitati www.labforculture.org pentru a consulta materialul documentar despre Romania prezentat la Region in Focus si www.ecumest.ro (sectiunea > publicatii electronice) pentru a citi interviurile realizate in cadrul acesteia. 


LabforCulture.org este o initiativa partenera a Fundatiei Culturale Europene. 

Pentru mai multe detalii: Stefania Ferchedau, stefania@ecumest.ro._________________
Asociatia ECUMEST 
Adresa: Str. Selari nr. 9-11 (Curtea sticlarilor), et. 2, 030068 Bucuresti
Tel/fax: 021-319 27 11
Email: ecumest@ecumest.ro
Website: www.ecumest.ro
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/