www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] MediaLAB studenten winnen internationale award
Gijs Gootjes on Wed, 9 Dec 2009 16:11:37 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] MediaLAB studenten winnen internationale award


http://www.havanaweb.nl/nieuws/interactieve-documentaire-wint-awards-1169.html
Interactieve documentaire wint awards

MediaLAB Studenten zijn internationaal in de prijzen gevallen met hun interactieve documentaire over de 177 nationalititeiten in Amsterdam.

'We hebben twee verschillende awards gewonnen, van partnerorganisaties,' zegt Jane Johannes (23), studente Culturele en Maatschappelijke Vorming en een van de drie creators van de sitejustanothernationality.com. 'Het zijn de PLURAL+ Anna Lindh Euro- Med Award en de PLURAL+ COPEAM Award. De organisaties die de awards hebben uitgereikt, willen mensen bij elkaar te brengen om de dialoog tussen culturen te starten.'

Het winnende project justanothernationality.com vormt een pilot van een online interactieve documentaire over de verschillende nationaliteiten in Amsterdam, de mensen die de nationaliteiten representeren, en hun dromen en drijfveren. aWe willen justanothernationality.com graag uitbouwen naar meer nationaliteiten en verder ontwikkelen. Vandaar dat we het project zoveel mogelijk op de kaart proberen te zetten. Eén van de manieren om dat te doen was door ons in te schrijven voor deze Awards,' legt Jane uit.

De champagne kan nog niet open, want het is niet helemaal duideljk wat de studenten nu precies winnen. 'Misschien mogen we naar Barcelona en Parijs om de Awards op te halen, maar dat moeten we nog even afwachten,' zegt Jane. Wel zal de video gepresenteerd worden op relevante festivals, conferenties en evenementen in 2010.

www.justanothernationality.com
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).