Stefan Kosters - Mediamatic on Mon, 30 Jan 2006 13:33:20 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Mediamatic workshop over sociaal taggen


Laatste kans om je aan te melden voor de Mediamatic Mobtagging workshop op 15 en 16 februari! Verlaagde prijs: EUR 200,-

Vier vooraanstaande sprekers (zie hieronder) zullen de huidige praktijk en impakt van sociaal taggen (of MOBTAGGING) analyseren en bediscussiëren.

De opkomst van sociaal taggen speelt een sleutelrol in de ontwikkeling van het internet als social sphere. Door vrijuit labels (metadata) aan online informatie te koppelen, kunnen gebruikers deze informatie naar eigen voorkeur specificeren, indexeren, zoeken, en bovenal: delen met andere gebruikers. In deze tweedaagse workshop zullen we uitgebreid ingaan op de eigenschappen en sociale effecten van dit fenomeen. Centraal staat de veranderende relatie tussen gebruikers en informatie in zowel de fysieke als de virtuele wereld. Onder begeleiding van de sprekers ontwikkel je een eigen social tagging scenario waarin de laatste ideeën en tools op dit gebied worden gecombineerd.

* Jyri Engström (FI) (designer en mede-oprichter van Aula, Helsinki's innovatieve media lounge) legt uit waarom sommige sociale netwerkdiensten succesvol zijn, en andere niet (of: waarom mensen alleen niet genoeg zijn voor de vorming van een sociaal netwerk)

* Andy Smith (USA) (mede-ontwikkelaar van Flock, The Social Browser) presenteert de nieuwste versie van Flock, de browser waarin tagging en sharing functionaliteit geheel geïntegreerd is.

* Duncan Speakman (UK) (videokunstenaar en organisator van de eerste Europese videoblogging conferentie) belicht social tagging en RSS zoals ze worden toegepast in videoblogs (interessant, omdat videobestanden zelf nog niet goed annoteerbaar zijn).

* Ulla-Maaria Mutanen (FI) (uitvinder van de ThingLink en industrieel ontwerper) gaat in op de culturele functies van metadata, databases, unique identifiers en haar eigen uitvinding, de ThingLink.

Links naar de sprekers en meer informatie over deze workshop zijn te vinden op http://www.mediamatic.net/mobtagging.
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).