V2_ on Sun, 8 Apr 2007 14:37:45 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] V2_ | Opening DEAF07 dinsdag 10 april


AANKONDIGING


Dutch Electronic Art Festival april 2007 DEAF07: Interact or Die! 10 t/m 29 april 2007 in Rotterdam


Opening DEAF07 dinsdag 10 april

Op dinsdag 10 april 2007 zal Martin Berendse, Directeur Kunsten van het ministerie van OCenW, het Dutch Electronic Art Festival officieel openen. De opening vindt plaats om 19.00 uur in het nieuwe cultuurcentrum Las Palmas in Rotterdam, met als hoogtepunt een performance van de Belgische formatie Code31. DEAF, één van de belangrijkste internationale festivals op het gebied van kunst en mediatechnologie, wordt tweejaarlijks georganiseerd door V2_, Instituut voor de instabiele media, en loopt van 10 t/m 29 april 2007 in Rotterdam.

Breed programma
DEAF07 presenteert een aantal hoogtepunten op het gebied van media(technologie) en kunst, waarbij een grote tentoonstelling van interactieve kunstwerken centraal staat. Een deel van het festivalprogramma is gewijd aan het netwerk dat V2_ de afgelopen jaren opbouwde in de Volksrepubliek China en Azië. Chinese kunstenaars, tentoonstellingsmakers en een aantal sleutelfiguren uit de Chinese kunstwereld zullen een actieve rol spelen in DEAF07. Naast de bijzondere avond waar het 25-jarig jubileum van V2_ wordt gevierd, presenteert DEAF07 een uitgebreid programma van (muziek-) performances, seminars, workshops en een symposium.


De tentoonstelling volgen via het internet
Een grote internationale tentoonstelling van interactieve kunstwerken, biedt een intrigerend overzicht van hedendaagse interactieve kunst, van cutting edge en experimenteel technologisch werk tot bijna klassieke videokunst. Met werk uit Europa, de Verenigde Staten, Canada, Volksrepubliek China en Japan, en een aantal werken die gerealiseerd zijn in samenwerking met V2_Lab.
DEAF07 is vanuit de luie stoel te volgen via live-uitzendingen en blogs op het internet, maar ook via MOBI, een mobiele robot met beeldscherm en camera, die vanaf het internet bestuurd kan worden. Met deze robot is het mogelijk om op afstand door de expositie te wandelen en met de bezoekers van de tentoonstelling te communiceren.


De tentoonstelling van DEAF07 vindt plaats in het nieuwe cultuurcentrum Las Palmas/LPII en Pakhuismeesteren op de Kop van Zuid in Rotterdam. Andere locaties die DEAF aandoet zijn V2_, NAi, Museum Boijmans Van Beuningen, ro theater, Staal en Arminius.

Meer informatie over het Dutch Electronic Art Festival (DEAF07) kunt u vinden op onze site: www.deaf07.nl

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).