www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] HackdeOverheid: geeks en ambtenaren werken samen aan nieuwe
Lex Slaghuis on Wed, 27 May 2009 15:10:50 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] HackdeOverheid: geeks en ambtenaren werken samen aan nieuwe overheidsdiensten met open overheidsdata


Amsterdam, 27 mei 2009

HackdeOverheid: geeks en ambtenaren werken samen aan nieuwe overheidsdiensten met open overheidsdata

HackdeOverheid is een informele bijeenkomst die de overheid met de community van software ontwikkelaars verbindt. Geeks, ontwikkelaars, ambtenaren en professionals in de publieke sector bedenken ideeën en bouwen prototypes of websites die overheidsdiensten verbeteren. Met deze prototypes maakt HackdeOverheid een statement voor het belang van het ontsluiten van meer opendata door overheid. HackdeOverheid vindt plaats op 13 juni van 10.00-18.00 in het Volkskrantgebouw.

HackdeOverheid heeft twee tracks. Tijdens de eerste track maken ambtenaren en ontwikkelaars samen prototypes. De beste protoypes maken kans op prijzen. In de tweede track bepalen de deelnemers de onderwerpen zelf. Van gebruik van social media bij overheidsdiensten tot en met open data, politieke transparentie en de toekomst van overheidsdiensten. Ben je een geek, coder, developer, programmeur en vind je dat de overheid beter kan? Ben je een ambtenaar en loop je al tijden met een idee, maar heb je geen idee hoe je dit moet aanpakken? Hack de overheid en help met het verbeteren van politieke transparantie en overheidsdiensten.

Initiatiefnemers James Burke en Lex Slaghuis zijn ervan overtuigd dat er behoefte is aan een plek waar je makkelijk kan leren een prototype of 'mashup' te maken rond overheidsdienstverlening. Met HackdeOverheid willen ze geeks en ambtenaren een ruimte bieden om een dialoog rond technologische innovatie, maatschappelijke verandering en overheidsdiensten mogelijk te maken. Juist deze dialoog en verbinding van mensen is volgens hen noodzakelijk om goede nieuwe ideeën van elkaar op te doen en een betere overheid te realiseren.

HackdeOverheid vindt plaats op 13 juni van 10.00-18.00 in het Volkskrant Gebouw (Wibautstraat 150, Amsterdam) met aansluitend borrel. Plaatsen zijn beperkt en aanmelden kan via http://www.hackdeoverheid.nl<http://www.hackdeoverheid.nl/>. Entree en lunch zijn gratis.

Meer informatie:

www.hackdeoverheid.nl<http://www.hackdeoverheid.nl/>

Noot voor de redactie, niet ter publicatie:

Neem voor meer informatie over Hackdeoverheid contact op met:

Lex Slaghuis
E lex {AT} wikiwise.nl<mailto:lex {AT} wikiwise.nl>

T (+31) 06 24687129

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).